4. kolo
15.09.2024 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Daniele De Rossi (© AFP)

Římskou sérii bez výhry prodloužil gólem v 96. minutě De Winter

Hráči AS Řím prodloužili ve čtvrtém kole svou sérii zápasů bez vítězství v Serii A na číslo 11 poté, co Koni De Winter v 96. minutě vyrovnal a Janov na domácím stadionu vybojoval remízu 1:1.

Římané stále čekají na první výhru v sezoně a do Janova přijeli s pouhými dvěma body ze tří zápasů. Janov naopak před reprezentační přestávkou poprvé prohrál. Přestože Artěm Dovbyk a Paulo Dybala byli v této sezoně bez gólu nebo asistence, na začátku zápasu jejich spolupráce fungovala velmi dobře a druhý jmenovaný málem vybojoval penaltu, když se argentinský útočník dostal po pěkné Dovbykově přihrávce do gólové šance. De Winterův zákrok poté vyvolal protesty hostujících hráčů, ale pokutový kop se nepískal.

Římané měli v prvním poločase i nadále navrch a Dybala dělal obraně hostů nejrůznější problémy, zejména když protančil kolem dvou obránců a poté předložil míč Dovbykovi, který ovšem vystřelil pouze do Pierluigiho Golliniho. Ke konci prvního poločasu byla obrana Janova konečně prolomena, když Gollini vyrazil míč přímo do cesty Dovbykovi, jenž byl na správném místě a vstřelil první venkovní gól Říma v této sezóně. Dlouhé přezkoumávání videorozhodčího potvrdilo, že se nejednalo o ofsajd.

Zdálo se, že proslov v kabině Alberta Gilardina v poločasové přestávce domácí neprobudil, protože po pauze opět pokračovala převaha Říma. Janov musel Gollinimu poděkovat za to, že neprohrával ještě větším rozdílem, protože Dovbyk opět dostal příliš mnoho prostoru, což vedlo k tomu, že ukrajinský útočník donutil Golliniho k dalšímu dobrému zákroku. Janovu trvalo zhruba hodinu, než skutečně ohrozil branku Říma, a byl to Caleb Ekuban, který si naběhl, vystřelil a donutil Mileho Svillara k prvnímu zákroku.

Obraně Říma se dařilo držet Janov na uzdě až do poslední minuty nastaveného času, kdy zaspala v pokutovém území, což umožnilo De Winterovi prosadit se zblízka hlavou a získat pro svůj tým cenný bod. Díky remíze 1:1 zůstává Řím v této sezoně v lize zatím bez výhry, zatímco jeho soupeř se v tabulce posunul na deváté místo.

Autor: Livesport.cz / Archie Burkinshaw

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele