8. kolo
19.10.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Boloňa zapsala už šestou remízu z osmi zápasů v Serii A. Tentokrát s pachutí ztraceného vítězství

Boloňa ještě 17 minut před koncem vedla na horké janovské půdě 2:0 a možná by i dotáhla zápas do vítězného konce, to by ale na hřišti nesměl být Andrea Pinamonti, který dvěma góly v závěrečné fázi zápasu vystřelil domácím remízu 2:2.

Prvotní iniciativu na svou stranu strhla hostující Boloňa. Skvěle hrál především útočník Riccardo Orsolini, který trápil defenzivu domácích od úvodních minut. Ve 20. minutě se protáhl středem hřiště a z dálky otestoval Nicolu Lealiho. Aktivní Boloňa si nadále tvořila šance a úspěchu se dočkala ve 37. minutě a znovu u toho byl Orsolini. Nikola Moro poslal útočníkovi dlouhý diagonální míč, Orsolini se prosmýkl kolem bránícího hráče a i za pomoci teče Johana Vásqueze poslal Boloňu zaslouženě do vedení.

Po změně stran se hra vyrovnala, nicméně gólu se dočkali opět hosté. K odraženému míči se dostal Jens Odgaard a nekompromisní střelou k tyči přiblížil svůj tým k vítězství. Boloňa se dvoubrankovým vedením nechala ukolébat a trest přišel z kopačky Pinamontiho, který v 73. minutě usměrnil přihrávku Jeffa Ekhatora k tyči, čímž zadělal na dramatickou koncovku.

S blížícím se koncem tlak Janova sílil a prakticky neustále se hrálo před brankou Federica Ravaglii. Kýžené vyrovnání nakonec přišlo po standardní situaci. Aarón Martín centrem našel Pinamontiho hlavu, kterou italský útočník poslal nechytatelně pod břevno. Přesným zakončením nejen zajistil Janovu remízu, ale také protáhl trápení Boloni s neoblíbeným soupeřem. Z posledních 11 vzájemných duelů totiž Boloňa vyhrála pouze jediný.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele