9. kolo
27.10.2024 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fabio Pecchia (© Alessandro Sabattini / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Parma nepříznivou sérii ukončit nedokázala, v závěru zahodila penaltu

Hráči Parmy, kteří se z výhry radovali naposledy v srpnu, byli v devátém kole italské Serie A proti Empoli blízko vítězství, když byl v závěru utkání v jejich prospěch nařízen pokutový kop. Ten ovšem Ange-Yoan Bonny neproměnil, a prodloužil tak po výsledku 1:1 domácí sérii bez výhry na sedm zápasů.

Parma, která v této sezoně šla do vedení již pětkrát, chtěla do utkání vstoupit lépe i tentokrat, když Ange-Yoan Bonny střelou z hranice pokutového území vyzkoušel pozornost Devise Vásqueze. Empoli v předchozích čtyřech venkovních utkáních vždy vstřelilo gól v prvním poločase a o prodloužení této série se pokoušel Jacopo Fazzini, který se prosmýkl do pokutového území, kde ho však vychytal Zion Suzuki.

Po vyrovnané úvodní půlhodině udeřilo Empoli. Emmanuel Gyasi po rychlém průniku po pravém křídle poslal do pokutového území centr, který si Woyo Coulibaly srazil do vlastní sítě.

Crociati se snažili odpovědět, největší hrozbu pro hostující obranu představoval Bonny. Když v závěru půle přišel očekávaný nápor Parmy, volný přímý kop Adriána Bernabého znovu skvěle zastavil Vásquez.

Brankář Empoli však zabránit vyrovnání Parmy nedokázal. Emanuele Valeri se prohnal kolem postranní čáry a přihrál střídajícímu Gabrielu Charpentierovi, který se trefil do dolního rohu a vstřelil svůj první gól v této sezóně. Vásquez se poté mohl stát smutným hrdinou, když v pokutovém území nejdříve podrazil Pontuse Almqvista a daroval Parmě penaltu. Nicméně Bonny pokutový kop proměnit nedokátal, když z svůj pokus napálil do břevna.

Crociati tak zůstávají bez vítězství v sedmi po sobě jdoucích zápasech Serie A a zůstávají jen dva body nad sestupovým pásmem. Svěřenci Roberta D'Aversy zase získali z posledních čtyř zápasů pouhé dva body, což je daleko od jejich šestizápasové neporazitelnosti na začátku sezony.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele