4. kolo
16.09.2024 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Živá dvacetiminutovka rozhodla o triumfu Lazia. Ve formě hrající Dia zaskočil Veronu

Lazio porazilo ve čtvrtém kole Serie A na vlastním hřišti Veronu 2:1. Všechny góly padly již v úvodních dvaceti minutách utkání, přičemž poprvé zvedl fanoušky ze sedadel již v páté minutě Boulaye Dia. Senegalský útočník dal v posledních třech zápasech, v nichž nastoupil do základní sestavy, hned čtyři branky. Téměř okamžité vyrovnání ze strany hostů znamenalo, že rozhodující byla až trefa Tatyho Castellanose.

Domácím stačilo necelých pět minut, aby se dostali do vedení. Dia si naběhl na přihrávku od Mattii Zaccagniho ze středu hřiště, v pokutovém území se prosmýknul kolem obránce a střelou k tyči otevřel skóre. Hosté však téměř okamžitě vyrovnali zásluhou Caspera Tengstedta, který při průniku jeden na jednoho s přehledem překonal brankáře.

V živém úvodu si na další přesný zásah brousil zuby Nicolò Rovella, jeho prudkou ránu z dobrých 30 metrů ale vytěsnil gólman nad břevno. Netrvalo však dlouho, než se Orlům podařilo získat vedení zpět. Zaccagni si znovu připsal asistenci, tentokrát přihrál Castellanosovi, proti jeho přízemní ráně byl Lorenzo Montipò bezmocný. Domácí v aktivitě na půli soupeře nepolevili, před odchodem do kabin ale navýšit vedení nedokázali.

Dočkat se fanoušci Lazia mohli krátce po výměně stran, Gustav Isaksen ale pálil mimo. Na druhé straně pak Flavius Daniliuc hlavičkoval vedle. Montipò později předvedl úžasný dvojitý zákrok, kterým udržel svůj tým ve hře. Nejprve zlikvidoval Diaovu prudkou ránu, vzápětí zablokoval i dorážku Nuna Tavarese. Orli nadále usilovali o třetí gól, nebojácnou hrou zároveň riskovali vzkříšení ofenzivních snah Verony. Na záživný vstup do prvního dějství již ale ani jeden celek nenavázal.

Díky tomuto výsledku Lazio prodloužilo sérii domácí neporazitelnosti na devět utkání. Na druhé straně soupeři z Verony v novém ročníku Serie A nadále střídají výhry s porážkami.

Autor: Livesport.cz / Matthew Jones

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele