3. kolo
31.08.2024 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

André-Frank Zambo Anguissa (© AFP)

Provizorní brankář Neapol nevychytal. Debutant Lukaku zavelel k obratu v nastavení

Dva góly v nastaveném čase proti provizornímu brankáři Enricu Del Pratovi zajistily Neapoli vítězství 2:1 nad Parmou, a Gialloblu tak zůstávají bez výhry v posledních 15 venkovních zápasech Serie A.

Parma čelila brzké nepříjemnosti, když se v osmé minutě zranil Emanuele Valeri. I tak se ale Valentin Mihaila dostal za obranu Neapole, ale vystřelil pouze vedle. Hosté však pokračovali v tlaku, při kterém je dvakrát zastavila branková konstrukce. Poprvé když Mateusz Kowalski zamířil do břevna a poté Ange-Yoann Bonny trefil tyč. O chvíli později ale Bonny vybojoval penaltu po faulu Alexe Mereta a přece jen otevřel skóre.

Neapol se snažila o rychlou odpověď, ale Zion Suzuki si poradil s hlavičkou Pasqualeho Mazzocchiho a Del Prato zase odhodlaně zblokoval Kvaracchelijův volej. Hosté pokračovali v překonávání tlaku, pod který se dostávali a hrozili dále. Adrián Bernabé se dostal k nepříjemné střele z dálky, zatímco na druhé straně Kvaracchelija pokračoval ve snaze dotáhnout Neapol k vyrovnání, ale jeho přízemní rána byla zlikvidována.

Domácí se po přestávce neúnavně snažili o vyrovnání, ale Parma i nadále odolávala a Suzuki zachraňoval další pokusy Neapole o vyrovnání. V zoufalé potřebě vstřelit gól se Antonio Conte v 62. minutě obrátil na debutanta Romela Lukaka. Hned po střídání byl blízko Buongiorno, ale trefil pouze břevno. Domácí pak dostali šanci v podobě početní výhody, když Suzuki dostal druhou žlutou za faul na Davida Nerese. Ještě větší možnost to byla, protože Parma už neměla k dispozici střídání, a do brány tak šel obránce Del Prato.

Po 15 minutách, které Parma ustála, ale přece jen přišlo zklamání, protože Lukakova střela byla nad možnosti Del Prata v brance. Ten byl poté znovu překonán hlavičkou od Andrého-Franka Zamba Anguissy. Neapol tak získala cenné vítězství a naopak Parma poprvé v sezoně prohrála.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele