9. kolo
26.10.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Giovanni Di Lorenzo (© CARLO HERMANN / AFP)

Lecce v Neapoli dlouho odolávalo, utkání nakonec rozhodl Di Lorenzo

Neapol si v devátém kole italské Serie A díky domácí výhře 1:0 nad Lecce alespoň dočasně navýšila svůj náskok na čele tabulky na pět bodů. Vítěznou brankou se blýskl domácí obránce Giovanni Di Lorenzo, kterému nejprve v prvním poločase nebyl gól uznán pro ofsajd, v druhé půli se ale již mohl radovat po brance z rohového kopu.

Navzdory roli favorita se Neapol v posledních domácích střetnutích s Lecce trápila. Dle očekávání to však byla Neapol, kdo byl v úvodu více aktivní. Její tlak vyústil ve 26. minutě v branku Di Lorenza, bohužel pro Partenopei jejich oslavy utnul přezkum videorozhodčího, který prokázal, že se Di Lorenzo nacházel v ofsajdovém postavení.

Přesto tlak i nadále pokračoval a Scott McTominay smolně hlavičkoval pouze nad břevno. Brzy poté však měli domácí co dělat, aby se ubránili. Lecce vybojovalo rohový kop, po kterém hlavičkoval Federico Baschirotto. Míč ale poslal přímo na brankáře. Odpovědně bránící hosty nakonec štěstí opustilo, když po rohovém kopu dorazil míč do branky Di Lorenzo. Situace se i tentokrát přezkoumávala, v tomto případě bylo ale vše v pořádku.

Neapol si ve zbývajících minutách již vítězství pohlídala. Vyhlídky Lecce, které prohrálo posledních pět zápasů bez vstřeleného gólu a které navíc neskórovalo už v šestém venkovním zápase v řadě, tak zůstávají nadále neradostné.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele