1. kolo
19.08.2024 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Mateo Retegui (© Atalanta Bergamasca Calcio)

Atalanta smetla Lecce, kanonádu řídila dvojice Brescianini a Retegui

Atalanta zahájila ligovou sezonu na italské scéně ve velkém stylu, když smetla 4:0 Lecce. Pod jasné vítězství se podepsali dvougóloví Marco Brescianini a Mateo Retegui. I díky nim hosté na Stadio Via del mare vyhráli posedmé v řadě.

Svěřenci Giana Piera Gasperiniho nastoupili do tohoto utkání po prohře 0:2 s vítězem Ligy mistrů Realem Madrid v Superpoháru UEFA. Bez služeb Ademoly Lookmana a Teuna Koopmeinerse, o které je zájem na přestupovém trhu, se rozjížděli pomalu.

Brzy se však začaly objevovat první známky toho, že nabírají na obrátkách. Po přihrávce Davida Zappacosty z pravé strany hlavičkoval Retegui, jehož pokus Wladimiro Falcone dokázal vyrazit pouze k Brescianinimu, který otevřel svůj gólový účet v dresu Atalanty.

Tento zásah svěřence Gian Piera Gasperiniho povzbudil a ještě do půle přidali další. Tentokrát po akci z levé strany. Matteo Ruggeri poslal přesný centr na Reteguiho, který hlavou nedal Falconemu šanci.

Trenér Lecce Luca Gotti v tu chvíli musel něco změnit, takže hned po pauze poslal na trávník dvě nové tváře, ale zlepšení nepřišlo. Spíše naopak. Po necelé hodině hry nařídil sudí Davide Massa po konzultaci s VAR pokutový kop po faulu na Reteguiho. K exekuci se postavil sám faulovaný Argentinec a proměnil.

Po slibném úvodu druhé půle byli domácí zralí na ručník. Hráči Atalanty podnikali jeden útočný výpad za druhým, za což byli odměněni. V 66. minutě se druhou trefou v utkání blýskl Brescianini, když po přihrávce Maria Pašaliče mířil přesně ke vzdálenější tyči. Lecce, které se v dalším kole představí na půdě Interu, padlo s Atalantou potřetí v řadě bez vstřeleného gólu.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (1)

Přidat komentář
Katepal

5:0 pro Lecce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele