3. kolo
31.08.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nikola Krstovič (© AFP)

Lecce si i v deseti došlo pro výhru. Tři body proti Cagliari vystřelil Krstovič

US Lecce si i přes početní nevýhodu připsalo první vítězství v letošní Serii A. Zároveň porazilo Cagliari na domácím stadionu poprvé od roku 2008.

Lecce šlo nepochybně do zápasu s cílem vyhnout se třem porážkám v řadě na začátku ligové sezony Serie A. A do utkání vstoupilo kladně. Skoro jistý gól mu byl odepřen již po šesti minutách, kdy chybná zpětná přihrávka pustila do gólové šance Nikolu Krstoviče, nicméně vystupující Sebastiano Luperto instinktivně vystrčil nohu a pokus dokázal zablokoval. Odpovědí ze strany Sardiňanů byla střela Zita Luvumba, který v 15. minutě nastřelil břevno.

Krstovič svou neproměněnou šanci odčinil ve 26. minutě, když se probil až před branku hostů a hlavou propálil Simoneho Scuffeta. Když už byli domácí na nejlepší cestě k úspěšnému závěru prvního poločasu, přišla v nastaveném čase pohroma. Původní žlutá karta Patricka Dorga byla totiž změněna na červenou za zákrok na Mattea Pratiho.

Cagliari bylo v 54. minutě blízko vyrovnání, ale hlavičkující Paulo Azzi se jen mohl divit tomu, jak úžasný zákrok Wladimiro Falcone předvedl. Ve zbytku zápasu již moc šancí k vidění nebylo, a tak Lecce udrželo nejtěsnější možný náskok.

Lecce je nyní 13 let ve vzájemném souboji neporaženo. Naposledy se totiž Cagliari podařilo porazit Giallorossi v říjnu 2011.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele