play off - semifinále - 1. zápasy
08.05.2010 13:45 CET
2 : 1
(1:1)

Blackpool FC

Nottingham Forest

Rozhodčí: P Dowd
Diváci: 11.805

Reportáž

Blackpool si do odvety z domů odnáší jednobrankový náskok

Blackpool je před odvetou o něco málo zvýhodněný, nic jistého však v žádném případě nemá. Inkasovaná branka na domácí půdě sice nic moc nezmanená, neboť pravidlo venkovního gólu v play-off nectí, ale přesto zůstávají šance do odvety otevřené. Nicméně vítězství Tangerines uhráli, splněno víceméně mají a můžou se tak těšit na úterý.

Notný kus nervozity na obou stranách provázel úvodní pasáže prvního semifinále play-off League Championship. Šlo krásně vidět, jak si všichni aktéři uvědomují tíhu zodpovědnosti a nato podléhají přemíře motivace. Výsledkem tedy byly četné kostrbaté kombinace obou celků. Tempo zápasů uklidnil, trochu paradoxně, až první gól. Gól z kategorie těch úchvatných. Postaral se o něj hostující záložník Cohen, jemuž na rohu šestnáctky přistrčil míč spoluhráč a on jej parádně vnějším nártem zakroutil ke vzdálenější tyči. Od této chvíle už se po hrací ploše tolik nelétalo, přesto bylo stále na co koukat. A brzy se také diváci dočkali vyrovnání. Z největší části za něj může Seamus Coleman, kmenový hráč Evertonu, který dlouho kopíroval hranici velkého vápna, až ve vhodné chvíli nalevo uvolnil Evatta. Ten příliš neváhal a ihned směřoval balon na osu hřiště, kde stál Southern a třebaže se ukopl, Camp ani jeho záskok Wilson nedokázali zabránit míči v překročení brankové čáry - 26. minuta, 1:1.

Právě v těchto chvílích první poločas gradoval. Takřka hned po rozehrávce se totiž Nottingham vrhl do útoku a brankáře Gilkse muselo podržet břevno. To když Cohen od levé postranní čáry ideálně našel hlavu Blackstocka a ten jakýmsi lobovaným projektilem notně vyděsil soupeře nakupené kolem brankové čáry. Akce nicméně ještě pokračovala, ovšem Tyson už měl pozici značně znesnadněnou a v akrobatické poloze přestřelil. Zbývající pasáže prvního dějství nabídly zase jednou umírněnější podívanou, z níž ovšem s chutí vynikla tyč nastřelená v nastavení Morganem. Faktem ale zůstává, že i kdyby jeho pokus zpoza zadní tyčky mířil do brány, nejspíš by zvládl zasáhnout Coleman.

Také druhá část zůstala věrná tváři dosavadního průběhu zápasu. Nadále se bojovalo v obrovském tempu, ve stylu nahoru-dolů a o náboji celého utkání dost dobře vypovídá i kočkovaná Blackstocka s Colemanem, kterou sudí Dowd neváhal ocenit žlutou kartou pro oba aktéry. Ani na to opravdu vítané koření, gól, však diváctvo nemuselo čekat dvakrát dlouho. Hned v 56. minutě si na hraně šestnáctky Campbell krásně narazil s Vaughanem a bylo zle. Jakmile totiž vnikl do pokutového území, přiběhl k němu nemotorný soupeř a zaklínil své nohy mezi ty jeho tak, že se musela pískat penalta. Tu záhy s přehledem proměnil kapitán Adam, takže Bloomfield Road mohlo propuknout v nadšený jásot.

Tangerines byli na koni, a třebaže soupeř párkrát vyrazil na nebezpečnou zteč, dalšímu gólu byli stále blíže oni. Například v 69. minutě Adam nalevo krásně uvolnil Campbella, který však koncovku zbytečně uspěchal a z první přestřelil. Nedaleko gólových parametrů byla i Burgessova nenápadná, ale o to nebezpečnější střela z 82. minuty. Forest se naproti tomu dlouho vyrovnání ani nepřiblížili. Až v páté minutě nastavení napřáhl ze střední vzdálenosti Cohen a Gilks se musel pořádně protáhnout, aby jeho střelu alespoň vyrazil na roh.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat
Virtuos

poďme Blackpool doma treba vyhrať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele