play off - semifinále - odvety
09.05.2012 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackpool zvládl odvetu v Birminghamu a zahraje si o návrat do PL

Fantastický vyřazovací příběh Blackpoolu může pokračovat. Odvetný duel na St. Andrews nakonec nebyl předčasně rozhodnut, jak se mohlo zdát po 48 minutách, kdy v součtu Tangerines vedli 3:0 - dramaticky se bojovalo až do úplného konce. Nakonec nicméně stejně slaví Hollowayovi hoši, tak jako před dvěma lety...

Na Upton Park zkraje týdne svítilo slunko, dnes se na St. Andrews hrálo pod zataženou, šedou oblohou, která navíc po celý zápas produkovala množství srážek. Ta samotná srážka obou mužstev, která nás zajímá nejvíce, ale možná i pro výše zmíněné okolnosti zrovna vydatná nebyla.

Před přestávkou se hrálo dosti upachtěně, Birmingham se kupodivu i doma hodně zatahoval, ačkoliv si z úvodního duelu odnesl jednogólové manko. Snad i s vědomím, že jen Bolton (1995) dokázal nepříznivý vývoj dvojzápasu zvrátit a postoupit do finále, dnes tedy Brum nevypadali jako bůhvíjak odhodlaný soubor.

Naopak Holloway na své ovečky pyšný být mohl. Většinu času zvládaly diktovat tempo, do šance pustily tak akorát Žigiće, který navíc do Gilkse zakončoval jen díky podklouznutí jednoho hráče v oranžovém. Jinak si Tangerines i na zmáčeném trávníku počínali jako zkušení mazáci. Těmi ostatně také jsou, když jako jediný tým zvládli ze čtvrtého poschodí až do toho nejvyššího vystoupat čistě skrze play-off. No, a tuhle skvostnou vizitku dnes potvrdili i gólově.

Stejně jako předloni při postupu mezi smetánku také nyní hodlali uspět na obou stáncích. To dokumentovala mimo jiné Dobbieho šťastná trefa ze sklonku úvodní části, pod níž se nepozorným zákrokem zejména podepsal brankář Doyle. A také skvělý vstup do poločasu druhého - pro změnu symbolizovaný Phillipsovou přesnou koncovkou do dolního růžku birminghamské klece za asistence Craineyho. V tu chvíli už domácí mohla absence pravidla o venkovních gólech těžko nějak konejšit, stále potřebovali tři góly.

První krok za dosažením tohohle zdánlivě nereálného cíle navíc učinili až v 64. minutě po nemastných neslaných pasážích. Tehdy si Burke chytře počkal, až se Žigić vrátí z ofsajdu, prostrčil mu míč za obranu a srbský dlouhán tváří v tvář Gilksovi nezaváhal. Teprve potom konečně Brum narostla křídla a vzrušující jízda za senzační obrátkou v nelepšících se podmínkách mohla započít. Oficiálně v 74. minutě, když Curtis Davies majestátní hlavičkou odčinil svůj vlastní gól z klání na Bloomfieldu; neoficiálně o chlup dříve, když se Gilks vytasil s parádním reflexním zákrokem levou nohou proti Kingově střele z velké blízkosti.

Jenže jak rychle tuhle cestu Brum nastoupili, tak rozvážně po ní také pokračovali. Tlak si sice i v příštích minutách zvládali tvořit, a to relativně soustavný, zároveň však také šlo o tlak velmi platonický. Zbytek utkání se tedy obešel de facto bez šancí; i proto, že byl jednou King asistentem správně nachytán v postavení mimo hru. Blackpool to tedy nakonec zvládl, i když 11. po sobě jdoucí střetnutí v play-off nevyhrál.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (53)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham na ten svůj defenzivní způsob hry doplatí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fandíš Blackpoolu, že?

Jinak mě je úplně jedno kdo se vrátí do PL, uvítal jsem nové tváře, Reading a Southhampton (nebyli v PL už déle), ale Blackpool s Birminghamem a WHU jsou v League Championship jen rok, takže uvítám kohokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,fandím Hullu City,ale Blackpoolu to přeju,minulou sezonu hráli skvěle a celkem udrželi kádr(Adam by odešl tak jako tak).

Reagovat
smazaný uživatel

Jak chytal Mannone podržel hull?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byl daleko lepsi nez Gulacsi nebo Basso. Skoda pro Tigers, ze sance na trvaly prestup je hodne mala, Mannone stejne v Arsenalu nema zadnou budoucnost.

Reagovat
fantomas

Z trojky Fab-Almunia-Mannone ale pořád nejsvětlejší. Holt bude dvojka ve velkoklubu no..

Reagovat
smazaný uživatel

Na to je ho ale skoda, dvojku vam muze delat Flappy-handski

Reagovat
fantomas

Už podle všeho už ne no...a radši než tam hnedka hodit Martineze, nedej bože někoho kupovat, to si radši nechat jeho.

Reagovat
fantomas

*bez jednoho už

Reagovat
smazaný uživatel

Shodnout se muzeme jen tezko, ty chces to nejlepsi pro Arsenal, ja to zase beru z pohledu Mannoneho

Reagovat
fantomas

Nj, já vim. Já si ho nijak zvlášt neoblíbil, to proto, jinak bych se do něj klidně i vcítil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč myslíš,že šance je malá?On sám chce zůstat v Hullu i jeho agent něco takového naznačil.Tým má zájem...nevidím důvod,proč by neměl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze Mannone by tam rad zustal, ale pochybnosti mam ze tri duvodu:

1) Mohl by byt pro Tigers prilis drahy, v Champu neni uplne bezny kupovat golmana (odhaduju) za 2 miliony.

2) Stal o nej hlavne Barmby, kteryho ti chytraci vyhodili a jeste pry pekne divnym zpusobem.

3) Arsenal ho mozna nebude chtit prodat, protoze z tech jejich nahradniku je nejlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Barmby byl vyhozen kvůli prohlášení v médiích o stavu financí v týmu a to se pochopitelně nelíbilo majiteli.Ten egyptský majitel nás zachránil,jinak by se z nás stal druhý Portsmouth,takže proti němu nic nemám,Barmby prostě měl vědět,co říkat a co ne.Jinak nahradit by ho měl B.Davies bývalý kouč Nottinghamu,možná i Phil Brown a méně pravděpodobný je jmenování M.McCarthyho z Wolves.

Reagovat
Sotuen

budu držet palce Blackpoolu, tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

JÁ TO ŘÍKAL!Blackpoolu přeji hodně štěstí do finále!!!

Reagovat
kubys

Easy, Blackpool přejedem.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň tam jsou Saints. Reading měl jednu dobu impozantní jízdu, ale to skoro každý rok každý nováček. West Ham mi nechyběl, a Blackpool holt nemá dost velký potenciál aby PL nějak výrazně obohatil a navíc bych si přál aby Holloway odešel k Wolves. Tak příští rok snad postoupí Wolverhampton, Leeds a Sovy. To by byla krása.

Reagovat
smazaný uživatel

každý rok jeden nováček

Reagovat
sejber

Holloway do Wolves by bol kauf ale ak postupia do EPL (v co dufam) nemal by dovod odchadzat. Aj tak sa obavam ze Wolves prevezme nejaky priemerak alebo to dokonca nechaju Connorovi

Reagovat
paver

Já bych si přál ROVERS, Sheffield Wednesday a Middlesbrough.

Reagovat
Liquid

je tam málo týmů z Londýna, takže come on Crystal

Reagovat
Trand

Owls ne, ti hráči na to zatím nemaj, spíš se to chce teď stabilizovat v champu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a to finale se hraje kdy?

Reagovat
fantomas

19.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude nabušená sobota.

Reagovat
Bayern +

Z tejto stvorice urcite najlepsie mozne finale. Uz len postup WHU a bude to krasa!

Reagovat
fantomas

Reagovat
kubys

Přesně tak, nejlepší finále a upřímně ani se moc nebojím nepostupu, Blackpool nemá podle mě pořád moc vyřešenou obranu a my snad už našli dobrou formu, přestože ten druhý poločas proti Cardiffu byl fakt směšný, na druhou stranu se Velšani k ničemu pořádnému nedostali.

Reagovat
Bayern +

Ja to tiez nechcem zakriknut, ale po skonceni zakladnej casti som si presne prial len a len Blackpool a to prave koli defenzive, pretoze ked som si spomenul ako dokazal hrat Cardiff proti LFC resp. neprijemny BFC (i ked s Hughtonom to uz nie je tak hrozne), vychadzalo mi asi najprijatelnejsie finale prave s Tangerines a to i co sa sympatickosti klubov tyka.

Zatial nam to v PO, na Sama nezvykle, i celkom pada, tak snad i vo Wembley strelime gol co najskor. Tak snad to Kev s Jackom stihnu doliecit a budeme moct oslavovat, ja dufam i vecer Bayern aby som bol na nadchadzajuce maturity 21. a 22. maja moralne fit.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Budem to priat Blackpoolu, na Barking nemam dobre spomienky

Reagovat
smazaný uživatel

hm, no tak snad uvidíme WHU v PL příští sezónu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mikesh

Přes West Ham neprojdete

Reagovat
Chazy

Byl to parádní zápas, akorát vážně nevím, komu fandit ve finále.

Každopádně pokud postoupí WHU, tak budou nováčci opět velmi konkurenceschopní, Tangerinky by to asi zas nezvládly. Jenom je mi líto Phillipse, když postoupí, tak určitě zas odejde někam do champu

Reagovat
fantomas

Musíte fakt psát ty křestní jména teď asi myslíš Kevina..? Btw. k tomu parádnímu zápasu: první poločas mě teda nijak nenadchl, asi hlavně kvůli tomu počasí.

Reagovat
mike.84

škoda že jeden z nich musí pryč. ale tak blackpool měl v PL škaredé dresy tak WHU.

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo kde je zase Bedna (Bednář) ?? Však se psalo, že hraje za Blackpool...nebyl vidět ani v základu, ani na střídačce

Reagovat
paver

Je stále v Blackpoolu, ale momentálně je zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ok, díky za info

Reagovat
tulen

Blackpool su sympaticky tym, ale miesto uz je len pre jedneho a to bude West Ham ich som si ovela viac prial do finale ako Birmingham, Birmingham si to za tu predvadzanu hru nezasluzi, plus Blackpool nam viac vyhovuje svojim stylom hry ako Brums, ti to hraju na taku neuveritelnu haluz, ze to by im mohli aj Readingaci zavidiet

Reagovat
smazaný uživatel

To ti ta prohra s Readingem asi hodne lezi v zaludku, kdyz si o nich musis vymyslet takovy kravoviny

Reagovat
tulen

ono, asi som mal povedat, nech sa to berie s trochou nadsazky a ohladom tej prehry s nimi, ona mi v zaludku nelezi, proste to bola facka pre nas, ale zasluzili sme si to ... ja som si Reading potom v jari zacal viac vsimat, ze co to za seriu tahaju a no, zaloha je paradna, to sa musi nechat, ale proste, fakt mi nikdy neprislo ked som ich videl, zeby supera niejak valcovali alebo proste tlacili, vacsina golov z nicoho, a dost to stoji vpredu na Robertsovi a jeho vrcholne nesympatickom hernom prejave, kde sa hada kuse bije laktom a tvari ako neviniatko a ten na PL stacit podla mna nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, ja pochopil, ze to nemyslis uplne vazne. Ale musel jsem si rypnout

Taktika Readingu ani neni soupere prehravat, oni maji vyborny hrace do defenzivy, pracovitej stred zalohy a k tomu jsou silni v prechodu do protiutoku po kridlech a kdyz se McAnuffovi s Kebem podarilo obranu soupere precislit, tezko se to branilo, kdyz si jeste museli obranci vsimat Robertse a Hunta nebo Le Fondreho To maji propracovany dokonale, bud zakoncili z protiutoku, nebo to poslali na Robertse do vzdusnyho souboje. I kdyz proti WHU to byl extrem, na druhou stranu i velka lekce z produktivity.

Robertse mam moc rad, ale myslim si to taky, ze na PL stacit nebude. Bylo to videt uz u Rovers a myslim, ze se na tom moc nezmeni. V kvalite obran v PL a Champu je velikanskej rozdil. Snad zustane aspon jako nahradnik, ale pocitam s tim, ze utocnik musi prijit.

Reagovat
tulen

no ved ja chapem, ze ten tym proste nie je na nejake prehravanie, ale ono, ked hras proti niekomu a poriadne sa nedostanes ani za polku a aj tak vyhras , ja neviem 3:1 napriklad, tak to mi pride ako dost velka "haluz" a tych zapasov nebolo malo, co to skoncilo proste vitazne pre Reading a oni pomaly nic nehrali. aby sa to nepochopilo zle, ja mam Reading celkom rad, hlavne ako ich spominas, McAnuff a Jimmy su mi dost sympaticky hraci, len mam pocit, ze prave oni mali ist za tu predvadzanu hru do play off, ze proste si nejako "nezasluzili" priamy postup.

a ku Robertsovi sa uz radsej ani nevyjadrujem, to je taky neuveritelny ... no ... debilko , podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze pokud WHU postoupi pres play-off, nebudes uz proti Readingu nic mit. U WHU vidim vetsi sanci na postup pres play-off, Reading mohl dopadnout jako minulou sezonu, takze idealni to bude takhle

Reagovat
tulen

mozno mas pravdu len este nejak ten postup vykopat, lebo ano, Blackpool je pre nas schodnejsi super ako Birmingham, ale aj tak, jeden nikdy nevie a jedna sezona v champu podla mna pomohla (hlavne tej obrane, ktora su v jarnej casti neuveritelne zlepsila, no hlavne Tomka, z neho fakt bude star ), ale druha by bola pohromou. a verim, ze aj Reading by tu play off vykopal, cardiff je biedny (bohuzial, oni mali kedysi paradny tym ) a Blackpool neviem, to by sa tiez dalo

Reagovat
smazaný uživatel

hraje ted v Blackpoolu Sylvestr? koukam, ze v tomhle zapase ani nenaskocil na travnik...

Reagovat
Bayern +

50. pre WHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele