semifinále - 1. zápasy
25.01.2023 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Man Utd si veze do odvety třígólový náskok

V prvním utkání semifinále EFL Cupu Man Utd porazil Nottingham 3:0. Hostujícímu týmu vyšel zejména první poločas, ve kterém se prosadili Rashford a Weghorst. Pro nizozemského útočníka to byla vůbec první trefa v novém působišti. V závěru zápasu výsledek ještě pojistil Fernandes. Odveta se odehraje na Old Trafford 1. února.

Prakticky z první vážnější šance šli hosté do brzkého vedení. V 6. minutě potvrdil výbornou formu Rashford, který se prezentoval krásnou samostatnou akcí, na jejímž konci vystřelil přesně k levé tyči Hennesseyho branky a otevřel skóre utkání. O dvě minuty později se v dobrém postavení ocitl Antony a svým pokusem z hranice vápna jen těsně minul levou tyč.

Ve 23. minutě Nottingham sice vyrovnal, když se po rychle sehraném protiútoku prosadil Surridge, do hry však vzápětí zasáhl VAR, který odhalil ofsajd, a proto branka nakonec nemohla být uznána. Ve 27. minutě mohl vyrovnat Scarpa, ovšem jeho pokus směřující do pravé šibenice bravurně zlikvidoval de Gea.

O několik minut později měli domácí další příležitost ke skórování, na hranici vápna se ke střele odhodlal Johnson, svůj pokus ovšem vyslal kousek nad bránu. O několik desítek sekund později na druhé straně selhal ve vyložené šanci Antony, jenž nechal vyniknout gólmana soupeře.

Manchester přidal druhý gól ve 45. minutě. Antonyho střelu ještě Hennessey stačil zastavit, ale na dorážku Weghorsta už byl krátký. Vytáhlý nizozemský útočník si tak připsal premiérovou trefu za United.

Po přestávce si první slibnou příležitost vypracovali domácí. V 60. minutě nebezpečně střílel Johnson, nicméně jeho razantní pokus cestu mezi tři tyče nenašel. V dalších minutách udělali oba trenéři několik změn v poli. V 74. minutě se do možnosti probíjel střídající Lingard, ten však následně ztroskotal na pozorné obraně hostů.

Ve druhém poločase už se nehrál tak pohledný fotbal, k vidění nebylo mnoho šancí. Rudí ďáblové si hlídali dvoubrankové vedení a nikam se zbytečně netlačili, i přesto se dokázali prosadit potřetí. V 89. minutě Elanga krásně našel Fernandese a ten střelou doprostřed brány překonal Hennesseyho. Man Utd tak splnil roli favorita a v prvním utkání semifinále EFL Cupu vyhrál na půdě Nottinghamu jednoznačně.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Kuba94

Aspoň jedna trofej by byla letos fajn, takže třeba vyhrát 1:3

Reagovat
Naseroslosos23

0:2

Reagovat
neyto

1:4

Reagovat
VersaceChain

Nechapu jakej ma smysl dementni odveta.

Lindelof, Maguire, Licha, Malacia - Case, Fred, Bruno - Garnacho, Elanga, Antony

Reagovat
Kuba94

V případě že první nezvládneme

Reagovat
r.mrazik

Harry ani na lavici...hustý

Reagovat
Rezan

Rashford pěkně jako onehdá Giggs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele