Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu

odvety
22.05.2022 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemka opět vyškolila Opavu a zůstává v nejvyšší soutěži

I po druhém utkání baráže mezi Bohemians a Opavou by šlo polemizovat o tom, zda se z vítězství radoval lepší celek. Pražané si totiž podobně jako ve čtvrtek ve Slezsku několikrát zahrávali. Přesto druholigového protivníka přemohli také na domácí půdě a díky souhrnnému skóre 3:0 si zajistili účast v první lize i pro následující sezónu.

Je nicméně jasné, že Bohemka se pro další ročník musí o dost zlepšit. "Klokanům" totiž na jaře výrazně docházel dech, což se projevilo i v samém vyvrcholení sezóny, kdy měli velké potíže s papírově slabším soupeřem. Opavané se ve vršovickém Ďolíčku poprvé předvedli v sedmé minutě akcí, která nicméně symbolizovala jejich barážový zmar v zakončení. Pikul hezky přenesl hru na pravou stranu, kde rozběhnutý Celba hledal spoluhráče před bránou. Nakonec našel Darmovzala, ten ovšem netrefil ideálně míč, jenž nakonec skončil v zámezi.

Pražané se na hřišti dlouho hledali, přesto Slezanům opět uštědřili lekci z produktivity. V 17. minutě se ve skrumáži před svatyni SFC, kterou vyvolal rohový kop z pravé strany, zorientoval nejrychleji Köstl, načež stoper Bohemians dopravil balón do sítě za záda gólmana Opavy Digaňy.

Po vedoucí brance se domácí přece jen uklidnili a do přestávky mohli své vedení ještě navýšit. Skvělou práci odvedl zkušený středopolař Jindřišek, jenž vyslal do úniku Kovaříka, avšak někdejší záložník Jablonce či Plzně se z gólu nemohl radovat, neboť jej vychytal Digaňa.

Opavané nesložili zbraně a po změně stran usilovali o korekci stavu, jenže slibná akce ze 60. minuty opět skončila nepovedeným zakončením tentokrát z nohy nepřipraveného Macháčka. To Pražané byli o několik minut později připraveni trestat. Po chybné rozehrávce od Digaňy se v obrovské šanci ocitl Chramosta. Útočník Bohemky se nemýlil a své mužstvo značně uklidnil.

Další gól Klokanů mohl přidat Vaníček, ten však na rozdíl od Chramosty neuspěl. Podobně se však na druhé straně nezadařilo ani Kopečnému, jehož příležitost v samotném závěru uzavřela barážové klání.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele