čtvrtfinále
27.02.2024 20:45 CET
0 : 0
4:3 pen.
(0:0, bez prodloužení)

Reportáž

Oslavující Lucas Perri (© AFP)

Klíč z Alžírska do zamčené obrany Štrasburku nepasoval. Lyon postoupil až po penaltách

Prvním týmem, který pronikl mezi nejlepší čtveřici celků Coupe de France, se stal Lyon díky domácí čtvrtfinálové výhře 1:0 po penaltách nad Štrasburkem. Les Gones byli po celý zápas aktivnějším celkem, přičemž velké nebezpečí představoval především alžírský reprezentant Saïd Benrahma. Žádná z jeho ofenzivních myšlenek sice ke gólu nevedla, mrzet jej to ale nemuselo, jelikož v závěrečném rozstřelu hosté hned dva pokutové kopy neproměnili.

Hráči Lyonu vzali záchranu v nejvyšší francouzské soutěži pevně do svých rukou a po sérii čtyř ligových výher se vyhoupli ze sestupového pásma až na 10. příčku. Na dobrou formu chtěli navázat i v poháru, kde na vlastní půdě přivítali Štrasburk. Ten se naopak silně trápil, o čemž svědčily tři prohry po sobě, v nichž vždy inkasoval tři branky.

Nebylo divu, že úvodního tlaku se ujali domácí fotbalisté. V osmé minutě se k ráně na hranici vápna dostal Benrahma a jen těsně minul pravou tyč. Alžírský host z londýnského West Hamu zůstal nejaktivnějším hráčem po celý poločas. Žádná z jeho individuálních akcí ani pokusů o přihrávku do soupeřovy šestnáctky se však nesetkala s úspěchem.

Technicky zdatný křídelník zůstával aktivní i ve druhé půli. Po pár minutách hry prošel až do vápna, kde sice defenziva Le Racingu zblokovala jeho pokus, nicméně míč se odrazil k Maxenci Caqueretovi. Francouzský záložník pálil bez přípravy, a balon tak proletěl vysoko nad břevnem. Benrahma vzápětí střílel znovu, tentokrát mířil těsně vedle pravé tyče. Další velká šance přišla až v 81. minutě, kdy se uvolnil Gift Orban, ovšem s jeho pokusem ze strany si poradil Alaa Bellaarouch. V základní hrací době se nerozhodlo a na řadu přišly penalty. Hned první exekutor Thomas Delaine neuspěl, když Lucas Perri odhadl směr a vychytal jej. V následujících pokusech zaváhal až Lucas Perrin coby poslední střelec alsaského celku.

Lyon tak potvrdil výbornou formu i v poháru a po domácím vítězství si zajistil postup do semifinále. To je na programu na začátku dubna.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele