čtvrtfinále
13.03.2024 21:10 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Neobvyklý ofenzivní příspěvek Ruize obstaral PSG náplast na dva roky staré rány

Hráči PSG si poradili ve čtvrtfinále Coupe de France s Nice poměrem 3:1. Postup do další fáze domácího poháru zajistili Pařížanům již v první půli čím dál více diskutovaný Kylian Mbappé a pracovitý středopolař Fabián Ruiz, jenž si ke vstřelené brance připsal i asistenci. Na dvou trefách se přitom na klubové úrovni naposledy podílel před více než rokem. Les Parisiens tak oplatili Nice vyřazení z osmifinále ročníku 2021/2022 a mohou nadále pomýšlet na zisk již 15. trofeje pro vítěze francouzského poháru v historii.

Trenér Luis Enrique se rozhodl vzhledem k plánovanému odchodu Mbappého, že jej v lize třikrát v řadě nevyužije naplno. To vyústilo ve tři remízy, do pohárového utkání proti Nice už ovšem francouzský kanonýr nastoupil v základní sestavě. To nebyla dobrá zpráva pro Les Aiglons, kteří nevyhráli ani jednou z posledních pěti klání, přičemž až čtyřikrát se museli smířit s porážkou.

Jako první zahrozili domácí, Goncalo Ramos z dobré pozice ovšem nedokázal usměrnit míč hlavou mezi tři tyče. Ve 14. minutě se tak zaskvěl Mbappé. S Ruizem předvedli ukázkovou narážečku, po níž francouzská superstar propálila nohy gólmana Nice. V další tutové šanci následně selhal opět Ramos, když po dokonalé přihrávce na hranu ofsajdu poslal balon trestuhodně několik metrů nad břevno. O necelou minutu později mohla obrana Les Aiglons děkovat pravé tyči, která zastavila Mbappého ztečovaný pokus. Druhou branku nakonec PSG daroval chybou v rozehrávce Marcin Bulka, po jehož kiksu se radoval Ruiz. Pařížany poté ale šokoval Gaëtan Laborde, jenž ve 37. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě a snížil manko.

Obrana PSG si na startu druhé půle vybrala slabší chvilku a vše musel hasit skvělým dvojzákrokem Gianluigi Donnarumma. Po hodině hry si připsal první trefu v týmu s Eiffelovou věží ve znaku Brazilec Lucas Beraldo, který hlavou dorazil prodloužený míč ze standardní situace. Jen za cenu vlastního zdraví pak zastavil Bulka nebezpečný přímý kop Kang-In Leeho i dorážku Ramose, ze srážky s vlastním obráncem si totiž odnesl zakrvácený obličej i dres. Brankáře klubu z jihu Francie hned po ošetření vyzkoušel jedovatou ranou Ousmane Dembélé, polský gólman si však s jeho pokusem poradil. Útok Nice se po zbytek zápasu již nezmohl na žádný přesný zásah, a Orli se proto rozloučili s cestou pohárem ve čtvrtfinále.

PSG tak domácí zápas ovládlo a zajistilo si postup do semifinále. V něm změří síly 3. dubna s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele