1. zápas
26.05.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Simon Lorenz rozhoduje (© AFP)

Köln si zkomplikoval udržení v bundeslize, v odvetě bude muset dohánět jednogólové manko

Kölnu nevyšel první zápase baráže o udržení v německé nejvyšší soutěži a svému druholigovému vyzyvateli z Kielu podlehl v prvním zápase na vlastním hřišti poměrem 0:1. O jediný gól zápasu se postaral v 59. minutě Lorenz.

Předzápasovým favoritem byli bezpochyby domácí. Hostující Kiel navíc bundesligu nikdy ve své historii nehrál, v tuto chvíli je k ní však po jednogólové venkovní výhře velmi blízko. Do první velké šance zápasu se však dostali domácí.

Ve 31. minutě poprvé v zápasu zahrozil Köln, když dokázal míč v pokutovém území Kielu vybojovat Hector, který po krátké individuální akci došel až na hranici malého vápna. Jeho následná střela však skončila pouze nad bránou řeckého brankáře Geliose.

Ještě do konce první půle zahrozili také hosté. Konkrétně ve 42. minutě hlavičkoval nebezpečně z bezprostřední blízkosti hostující Ignjovski, jehož pokus však skončil pouze v rukavicích brankáře Kölnu Horna.

V nastaveném čase prvního poločasu střílel z voleje domácí Duda, avšak jeho střela skončila pouze těsně vedle vzdálenější tyče. Po změně stran se stal o poznání aktivnějším týmem Kiel, a to přineslo své ovoce již po necelé čtvrthodině hry druhého poločasu.

V 59. minutě totiž po přihrávce Jae-Sunga hlavičkoval za záda brankáře Horna hostujcící Lorenz, který přišel na hřiště ze střídačky pouhých pár vteřin předtím a poslal tak Kiel do překvapivého vedení. V 78. minutě ještě orazítkoval míč břevno Hornovy brány po hlavičce Serry, nic zásadního už se však v zápase neudálo a Kiel si tak veze do odvety solidní výsledek v podobě venkovní výhry 1:0. Odveta se odehraje na půdě Kielu v sobotu v 18:00.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele