čtvrtfinále
08.02.2022 19:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

PSV si v národním poháru spravilo chuť a druholigovou Bredu deklasovalo 4:0

Favorizované PSV ztratilo v posledních dvou ligových zápasech cenné body v souboji o titul s obhájcem z Amsterdamu a na vedoucí Ajax momentálně ztrácí pět bodů, ovšem teď předvedlo parádní ofenzivní výkon proti jedinému druholigovému účastníkovi ve čtvrtfinále KNVB Beker z Bredy a dokázalo ho porazit hladce 4:0. Vzhledem k počtu vytvořených šancí mohlo zvítězit i mnohem větším rozdílem a po zásluze tedy postoupilo do semifinále.

NAC se za své tažení až mezi osmičku nejlepších rozhodně nemusí stydět, avšak úterní duel v Eindhovenu mu vskutku nevyšel podle představ. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelých šesti odehraných minutách, kdy se pozdější dvougólový střelec Mario Götze zjevil za obranou protivníka, ale nártem trestuhodně mířil příliš vysoko. Neuběhly však ani další dvě minuty a jasný favorit se přeci jen dostal do vedení.

Noni Madueke totiž stál ve správnou chvíli na správném místě po rohovém kopu z levé strany i následné prodloužené hlavičce a poté taktéž hlavou uklidil balón přímo k pravé konstrukci. PSV tlačilo i nadále a v rozmezí 24. - 27. minuty hned dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci, když nejprve Erick Gutiérrez svým volejem z dvaadvaceti metrů napálil pravou tyč a následně Boscagli prudce hlavičkoval do břevna.

Ani ne o minutu později se už zrodil druhý gól PSV, neboť se ve středu šestnáctky ocitl Götze a z otočky rozvlnil síť přesně umístěným přízemním pokusem. Stejný hráč definitivně poslal Bredu na kolena zhruba pět minut před přestávkou, jelikož obdržel zpětnou přihrávku od Maduekeho a bez větších potíží zamířil do bližšího spodního růžku - 3:0. Po přestávce tempo hry přeci jen lehce opadlo.

Eindhovenský gigant chtěl přidat svůj čtvrtý zásah v 56. minutě, jenže přízemní projektil Sangarého skvěle vyškrábl do zámezí pozorný gólman Olij. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Cody Gakpo, který si na levém křídle navedl míč do rohu pokutového území a nádherným obstřelem překonal plachtícího strážce NAC. V nastaveném čase se ještě mohl taktéž prosadit střídající Bakayoko, nicméně ten v nadějné pozici o kousek minul levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele