semifinále
04.04.2023 20:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Patrick van Aanholt (© AFP)

Spakenburg favorita trápil, do historicky prvního finále národního poháru však těsně nepostoupil

Třetiligový Spakenburg šokoval nizozemskou veřejnost svým postupem do semifinále národního poháru a svou účast zakončil dobře sehraným utkáním s vysoce favorizovaným PSV. Po nepovedeném konci prvního poločasu a začátku tohoto druhého následně přidal a nakonec podlehl eindhovenskému gigantovi nejtěsnějším poměrem 1:2. Hosté naopak postoupili do finále podruhé za sebou a stále tak živí naději na obhajobu této cenné trofeje.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye sice svým výkonem dvakrát nepřesvědčili, ale hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu a koncem dubna se o celkový triumf poperou s vítězem středečního utkání mezi Feyenoordem a Ajaxem. PSV se na začátku tohoto střetnutí spíše trápilo a více jak půlhodiny se nemohlo dostat k ničemu nebezpečnému. Teprve poté zahrozil Patrick van Aanholt, jehož bombu z hranice šestnáctky famózně odvrátil za svou branku připravený gólman Damen.

Zcela vyprodaný stadion se dočkal úvodního gólu ve 43. minutě. Favorita dostal do vedení mexický záložník Erick Gutiérrez, jenž po rohovém kopu z levé strany a následné střele brazilského obránce Andrého Ramalha stál ve správnou chvíli na správném místě a v pádu usměrnil balón přímo k bližší tyči. Hosté vlétli do druhého dějství jako uragán a ani ne po padesáti sekundách zvýšil jejich náskok aktivní Patrick van Aanholt.

Zkušený dvaatřicetiletý obránce po skvělé pobídce Simonse z levého křídla na nic nečekal a svůj volej z mírného úhlu umístil přesně do protějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího Damena. Domácí vykřesali naději na úspěch po necelé hodině hry, jelikož snížil Dwayne Green neuvěřitelnou ranou do pravé šibenice z více jak třiceti metrů, avšak jasný outsider si až do závěrečného hvizdu nic dalšího nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele