Reportáž

Sporting těsně udolal Bragu a po dvou letech ovládl Ligový pohár

Vedoucí celek portugalské nejvyšší soutěže Sporting letos získal svou první trofej, když ve finále Ligového poháru přehrál konkurenční Bragu nejtěsnějším poměrem 1:0. Naposledy se radoval z výhry v tomto poháru před dvěma lety, kdy udolal Porto po penaltovém rozstřelu. SC se probojovalo až do finále podruhé za sebou, nicméně po loňském vítězství nad Portem (1:0) tentokráte neuspělo.

Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším celkem a první příležitost si vytvořili krátce po deseti odehraných minutách, ovšem po rohovém kopu z levé strany si dokázal poradit brankář Matheus a míč vyboxoval daleko od své branky. K velmi kurióznímu momentu došlo krátce po odehrané půlhodině, kdy rozhodčí Tiago Martins najednou vyloučil oba trenéry Carlose Carvalhala i Rúbena Amorima za vzájemnou slovní přestřelku.

Rozhodující gól tohoto utkání byl k vidění necelých pět minut před přestávkou. Krásná přihrávka Gonçala Inácia propadla na pravém křídle až k rozběhnutému Pedru Porrovi, který na nic nečekal a balón nádherně usměrnil do protějšího spodního rohu. V samém závěru první půle předvedl nádherné sólo přes čtyři protihráče Pedro Gonçalves, jenomže zblízka nakonec nevyzrál na připraveného Matheuse.

Stejný hráč opět zahrozil po dvaceti odehraných minutách druhého dějství, nicméně jeho ránu z osmnácti metrů pěkně odvrátil nad břevno gólman Bragy. Naopak v 68. minutě chtěl na druhé straně vyrovnat střídající Iuri Medeiros a jeho projektil z pravé strany pokutového území vyrazil pozorný gólman Adán před sebe. Za další dvě minuty se zjevil v ještě větší možnosti nově příchozí Paulinho, ale ten z dvanácti metrů orazítkoval pouze břevno.

Pak z dvaadvaceti metrů mířil o metr vedle levé konstrukce Ali Musrati, vzápětí se na opačné straně blýskl Matheus proti střele zblízka od slovinského kanonýra Šporara. Braga dokázala rozvlnit síť v 85. minutě, avšak po dělovce Medeirose a zákroku Adána byl nachytán v jasném ofsajdu dorážející Ricardo Esgaio. V samém závěru si neodpustil nevhodnou poznámku směrem k rozhodčímu Martinsovi záložník Gonçalves, a proto uviděl přímou červenou kartu. Na výsledku se však už nic nezměnilo a lisabonský celek tak mohl oslavovat.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesports.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sporting!

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele