Reportáž

Paulinho (© AFP)

Paulinho vystřílel Sportingu finále Ligového poháru, Arouca statečně vzdorovala

Sporting prokázal, že Ligový pohár je mu dlouhodobě ušitý na míru. Potřetí v řadě se dostal až do finále, počtvrté během posledních šesti případů, a po Benfice se může stát i nadále tím druhým týmem historie, který triumfuje v této soutěži třikrát za sebou. Klíčovým prvkem pro výhru Leos se stal dvougólový šutér Paulinho, za Aroucu se trefil po obrátce Oday Dabbagh.

První větší šanci tohoto utkání si lisabonský výběr vytvořil v 10. minutě, na zadní tyči se sám zjevil Paulinho, který tedy poprvé výrazněji vystrkoval růžky, ovšem z blízkosti pálil pouze do bránícího Weversona, který se stačil k brankové konstrukci přesunout. Ve 25. minutě cílil ze střední vzdálenosti svou levačkou Nuno Santos, nicméně Thiago, brankář Aroucy, zasáhl.

V nastavení prvního poločasu se třepotala naopak síť za gólmanem Adánem. A nutno říci, že na elegantní oblouček, který zapadl do jeho šibenice po zakončení Antonyho, mohl jen stěží dosáhnout. Antonymu však radost z parádní branky, kterou vyprodukoval šajtlí, dost zhořkla. Do akce musel VAR, rozhodčí u videa si totiž všimli, že krátce předtím jeho spoluhráč Joao Basso na zemi hrál evidentně rukou, a jeden z nejpohlednějších gólů sezóny tak nebyl uznán.

Tenhle moment jako by Aroucu vykolejil, o pár chvil později, ještě krátce před změnou stran, se tentokrát favorit z hlavní portugalské metropole dočkal regulérního přesného zásahu. Nuno Santos zaslal centr na zadní tyč, Pote míč hlavou sklepl pro Paulinha, který z blízkosti snadno zacílil. Jednalo se jednoduše o opravdu hodně krutý konec prvního dějství pro Arouquenses.

Dokázali se ale z nepříjemné šlamastyky oklepat a v 58. minutě srovnali stav. Oday Dabbagh si seběhl na hranici brankového území na pas zleva od Ruize a z voleje pak ve skluzu přelstil pozdě vybíhajícího Adána. Poslední slovo v duelu si každopádně vzal Sporting. Nuno Santos svou přízemní pobídkou našel u bližší tyče Paulinha, jenž míč doklepl na požadovaná místa.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele