semifinále - odvety
25.04.2023 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Braga v odvetě remizovala s Nacionalem a stala se prvním finalistou Taça de Portugal

Favorizovaná Braga v semifinálové odvetě národního poháru nastoupila v dosti obměněné sestavě, a i když nakonec přišla o nadějné dvoubrankové vedení a s druholigovým vyzyvatelem pouze remizovala 2:2, díky úvodnímu vysokému vítězství 5:0 hladce postoupila do finále. V něm narazí na lepšího z dvojice FC Famalicão - FC Porto. Hosté jsou tedy vyřazeni, ale na půdě soupeře tentokráte nepředvedli špatný výkon.

Domácí trenér Artur Jorge zařadil do základní jedenáctky několik hráčů, kteří nenastupují pravidelně, na lavičku náhradníků se mimochodem dostal i talentovaný český brankář Lukáš Horníček. SC mělo v úvodním poločase herně navrch a svou první větší možnost si vypracovalo po necelé čtvrthodině hry, avšak proti ráně Rodriga Gomese skvěle zasáhl připravený brankář Lucas França.

Jasný favorit se dostal do očekávaného vedení krátce po odehrané půlhodině z pokutového kopu. Rozhodčí João Ferreira ho nařídil za nešikovné podražení Joségo Gomese na Uroše Račiče a k penaltovému puntíku se postavil právě srbský špílmachr, jenž s naprostým přehledem zamířil po zemi k levé tyči kolem marně se natahujícího Franca. Braga se pak nikam netlačila, nicméně ihned po změně stran dokázala navýšit svůj náskok.

Druhý gól vsítil aktivní Rodrigo Gomes, který si navedl balón středem hřiště až do šestnáctky protivníka a svůj razantní projektil umístil přímo pod levou šibenici. Nacional se postupem času stále více dostával do hry a snížit dokázal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Brazilec Clayton zůstal zcela osamocen před hranicí brankového území a parádně zahraný přímý volný kop Pipeho Gómeze usměrnil přesně k pravé konstrukci.

Když už se zdálo, že se na těsném vítězství SC nic měnit nebude, tak ve třetí nastavené minutě nečekaně srovnal jiný brazilský krajánek Dudu, protože po nedovoleném zákroku Vítora Tormeny sám proměnil penaltu pohotovou střelou do protipohybu gólmana Tiaga Sá.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele