o titul, 35. kolo
27.04.2008 13:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Celtic výhrou nad Rangers zdramatizoval boj o titul

Nádherné fotbalové představení viděli diváci v Celtic Parku, kde domácí Celtic bojoval proti městským soupeřům Rangers. Po velmi napínavém zápase si nakonec zajistili tři body domácí za výhru 3:2.

Nad Celtic Parkem svítilo slunce a diváci i hráči byli s počasím velmi spokojeni. Rangers začali aktivně, do první šance se ale dostali domácí. Vennegoor of Hesselink našel McDonalda, jenž dostal Celtic přesnou trefou do rychlého vedení. Hosté žádali odpískání ofsajdu, prosby ale nepomohly a gól byl uznán. Rangers se snažili o rychlé vyrovnání. Saša Papac zahrával volný kop, našel hlavu Daillyho, který si ovšem se zakončením neporadil. Sedmnáctá minuta znamenala vyrovnání. Steven Davis dostal šanci zahrávat rohový kop, přesným centrem našel stopera Weira, který se nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Rangers se dál tlačili dopředu. Whittaker posouval míč Cousinovi, Caldwell naštěstí pro domácí stačil odkopnout na roh. Rohový kop zahrával znovu Davis a i tentokrát našel hlavu spoluhráče, Cousin si naskočil a dostal míč za záda gólmana Boruce, 1:2. Cousin hrál povedené utkání a jeho fyzický styl hry byl pro tým kouče Smithe přínosem. Parkhead ztichl, přesto domácí hráči stále bojovali a chvíli před koncem první půle bylo srovnáno. Po spolupráci mezi Robsonem a McGeadym dostal míč McDonald, udělal otočku a krásnou střelou překonal Alexandera.

Druhá půle už tak pohledná nebyla, hru kouskovala zranění. Nejprve odešel zraněný Weir, jenž byl vystřídán Fayem. Na druhé straně odešel ze hřiště McManus, místo kterého vyběhl na trávník O'Dea. Nebezpečnou střelu vyslal Novo, ovšem míč do brány nezapadl. Rozhodující gól zápasu se urodil v 70. minutě. McDonald se dostal do pokutového území a byl faulován Broadfootem. Rozhodčí ukázal na pokutový kop, jenž zahrával Robson a s přehledem ho proměnil, 3:2. Rangers najednou došly síly a Celtic si vedení držel. Rangers tak podlehli Celticu 2:3 a k tomu si ještě přivodili několik zranění. Konec sezóny bude ještě velmi zajímavý.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V dalším derby Old Firm má Celtic jednu z posledních šancí zvrátit vývoj v bojích o skotský titul ve svůj prospěch. Samozřejmě, pokud Rangers porazí. Rangers má právě ještě výhodu v dvou dohrávaných zápasech. Uvidíme, jak to dopadne. Bude určitě vyprodáno. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic to zvládl a boj s Rangers se přiostřil. Jezdci ale mají odložené zápasy, takže tabulka trochu mate.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele