základní část, 16. kolo
29.11.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Inverness Caledonian 1:0

Vypadá to, že Celtic je v této části sezony neporazitelný, dokázal zvítězit 1:0 v dalším utkání proti Invernessu. Jediným střelcem zápasu se stal po půlhodině hry Shaun Maloney.

Velmi aktivně začal nečekaně Inverness, když Ian Black přihrál Garrymu Woodovi, jenž ale na Artura Boruce nevyzrál. Poté našel na druhé straně hřiště Andreas Hinkel v dobré pozici Georgia Samarase, jemuž v koncovce však zabránil Grant Munro, pak pálil z třiceti metrů nad bránu Paul Hartley.

Hinkel se potom nadechl k velkému sprintu po pravé straně hřiště a míč nasměroval na Scotta McDonalda, jehož střela ale byla zablokovaná. Celtic otevřel skóre utkání po půlhodině hry, když Shunsuke Nakamura našel parádním centrem Shauna Maloneyho a malajsijský rodák prošel hostující defenzívou a svou první střelu v zápase přetavil v gól.

Bývalý hráč Aston Villy poté otestoval brankáře Essona ještě střelou z pětadvaceti metrů, gólman Invernessu byl ale pozorný a míč pohodlně lapil. V úvodu druhé půle se neprosadil po Maloneyho centru Scott Brown.

Poté vystrčili růžky také hosté, když se míč dostal přes Russella Duncana k Ianu Blackovi, který si v koncovce proti Borucovi však neporadil. Před koncem utkání mohli ještě zvýšit vedení Hoops McDonald a Hartley, ani jeden však do černého nemířil.

Celtic díky dnešnímu vítězství odskočil Rangers už na rozdíl sedmi bodů, svěřenci Waltera Smitha totiž ztratili utkání s Hearts.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PERFEKT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele