základní část, 24. kolo
01.02.2009 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Celtic FC 0:0

Cenný bod uhrál ve svém stánku Inverness s vedoucím celkem skotské ligy Celticem. Utkání obra s trpaslíkem skončilo bezbrankovou remízou.

Manažer hostí Gordon Strachan udělal v sestavě oproti středečnímu zápasu Ligového poháru tři změny. Na lavičku posadil Jana Vennegoora of Hesselinka, Marca Crosase a Glenna Loovense. Místo nich nasadil do základní sestavy Stephena McManuse, Barryho Robsona a Georgia Samarase.

V páté minutě utkání se nečekaně rozvlnila síť hostujícího týmu, když po špatném odkopu Garryho Caldwella propálil Artura Boruce Foran. Branka však pro postavení mimo hru nebyla uznána.

O dvě minuty později na druhé straně hrací plochy ostře pálil Soctt Brown, jeho střela, po přímém kopou Shunsuke Nakamury, byla však zablokována domácí defenzivou.

Ve 24. minutě se na dostřel domácí brány dostal po parádním centru Browna sám Nakamura, jeho pokus však postrádal přesnost. Za další dvě minuty se z gólu mohl radovat Georgios Samaras, po centru Aidena McGeadyho však hlavičkoval vedle.

Poté Nakamura nadále produkoval velmi kvalitní akce, když šest minut před přestávkou mohl opět otevřít skóre. Ale po pěkné kombinaci McGeadyho s McDonaldem pálil nad bránu.

Druhé dějství nepřineslo příliš záživný fotbal, diváci viděli zejména bitvu ve středu hřiště. Trochu vzruchu na Caledonian Stadium způsobilo až čtvrt hodiny před koncem domácí mužstvo, když Duncan nacentroval balon před bránu Boruce, ani jeden z dobíhající dvojice Proctor, Rooney ale míč do brány usměrnit nedokázal.

Celtic má po 24. kole skotské Premier League už pouze dvoubodový náskok na Rangers, kteří v sobotu nezaváhali. Inverness zůstávají poslední.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele