základní část, 1. kolo
14.08.2010 13:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Celtic FC 0:1

Celtic vstoupil do sezóny vítězně, na hřišti Invernessu se sice se vstřelením gólu natrápil, v 56. minutě však o vítězi utkání rozhodl přesnou střelou Pat McCourt, který se tak kouči Lennonovi odvděčil za důvěru.

Křídelní záložník McCourt měl v sestavě Celticu nahradit Aidena McGeadyho, který v pátek odešel do Spartaku Moskva a lépe se mu to snad ani povést nemohlo. Za Celtic překvapivě nastoupil už od začátku záložník Scott Brown, který se dokázal zotavit po zranění kotníku. Hosté však do utkání příliš dobře nevstoupili a v počátečních fázích hry měl soupeř navrch. Nebezpečně pronikal k bráně Celticu Hayes, než ho však Loovens dokázal zastavit. První střelu směrem k bráně tak vyslal po centru McCanna až Rooney, ale nemířil přesně.

Po 18. minutách hry měl ještě větší příležitost Odhiambo, také on však přestřelil. Postupně se začali do hry dostávat i hosté a zajímavě vypadala příležitost Maloneyho, který vyzrál na ofsajdovou past, v zakončení si však dobře neporadil. Krátce po půlhodině hry musel poprvé zasahovat gólman Zaluska, který by měl zastoupit Artura Boruce, s rychlou střelou Rooneyho si ale poradil.

Inverness zahazoval své šance, což se mu brzy mohlo stát osudným, ke střele se totiž dostal Ledley, míč však odrazil Tokely. Po rohovém kopu Mulgrewa se k míči dostal Samaras a mohl proklínat svoji smůlu, Ross totiž na brankové čáře míč zastavil. Do druhé půle vstoupil Celtic mnohem aktivněji, S Ledleyho pokusem si ještě Esson bez problémů poradil.

V 56. minutě však zůstali domácí diváci jako opaření, McCourt vystřelil z hranice pokutového území, míč se vyhnul nohám obránců a skončil za zády gólmana Essona, 0:1. Zatímco autor vedoucí branky byl ošetřován kvůli poranění hlavy, jenž utrpěl při oslavách vstřelené branky, dostal se do pokutového území Invernessu Brown, jeho následnou střelu ale Esson lapil.

Hráči ve světle zelených dresech měli stále větší převahu, na střílenou přihrávku Maloneyho však Fortune nedosáhl a míč skončil mimo bránu. Do další příležitosti se Maloney dostal díky aktivitě Do-Riho, Tokely ovšem dokázal míč zblokovat na roh. Invernessu docházel dech a na další inkasovanou branku to vypadalo poté, co míč dostal Forrest, jenž nahradil McCourta, ten však bránu nepochopitelně přestřelil. V posledních minutách hry ještě Esson zasáhl proti další střele Forresta a zvýšit už nedokázal ani Du-Ri.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele