základní část, 12. kolo
23.10.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 2:1

Celtic po dvou neúspěších dokázal konečně získat plný bodový zisk, i když se na něj opravdu proti houževnatému Aberdeenu nadřel. Na vedoucí Jezdce z Rangers sice žádný korálek nestáhl a rozdíl mezi oběma celky je stále deset bodů, i když Zelenobílí mají ještě jeden duel k dobru. Nicméně se svěřenci kouče Neila Lennona přiblížili druhému Motherwellu, na který ztrácí jen jeden bod a těž disponují duelem k dobru.

Domácí se dostali do vedení již v prvním poločase krátce po čtvrthodině hry zásluhou Ki-Sung - Junga a poté hráli lépe, měli v průběhu mnohem více šancí. Ovšem Dons se nevzdali a po chybě obrany Celticu dokázali srovnat stav, ovšem nakonec na body nedosáhli. Od této chvíle totiž Celtic přidal a usadil se v pokutovém území soupeře, nakonec vybojoval kýženou trefou. Snahy o vyrovnání zmařila Dons zmařila deset minut před koncem červená karta.

Celtic vstoupil do duelu lépe a první branku si vskutku zasloužil. Po pasu Berama Kayale se ve vápně ocitl Gary Hooper, ten na levé straně vápna uvolnil korejského střelce a ten kroucenou pohotovu ranou pokořil gólmana Dons Davida Gonzaleze. Celtic měl v dalším průběhu několik možností na srovnání stavu, musel ovšem zkousnout vyrovnávací trefu v 59. minutě, kterou vsítil pozdější vyloučený hráč Ryan Jack.

Po kombinaci Joe Ledleyho a Victora Wanyamy vypálil z vápna tvrdě a gólman Fraser Forster byl bezmocný. Jenže od této chvíle domácí přidali na otáčkách a nepustili soupeře z vápna. Nakonec v 72. minutě hlavičkoval do vápna urostlý Daniel Majstorovič a Charlie Mulgrew byl mužem na svém místě, zakončil přímo pod břevno. Aberdeen se od této chvíle snažil útočit, jenže v 80. minutě dostal druhou žlutou kartu po faulu na Hoopera střelec Jack.

Kouč Craig Brown si stěžoval hlavně na neoprávněně udělenou první žlutou kartu. "Přece šel pouze slavit ke svým fanouškům, neporušil žádná pravidla a nikomu neudělal žádnou škodu," bránil Brown svého svěřence, který vskutku impulsivně slavil vstřelenou branku. "U té druhé žluté karty pochyby nemám, tam asi byla karta po faulu na Hoopera na svém místě. Nicméně takových zákroků bylo v zápase spoustu a nepotrestáno," dodal hostující trenér.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele