základní část, 9. kolo
24.09.2011 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Inverness Caledonian 2:0

Fotbalisté Celticu dokázali napravit zaváhání z minulého kola a po prohře s největšími rivaly z Rangers dokázali v domácím prostředí porazit Inverness, které se naopak nachází na druhém konci tabulky a zůstává z pěti body na posledním místě. Avšak s velkým favoritem nesehrálo úplně špatnou partii a po většinu času se hrálo velice vyrovnaně, ovšem o výhře zelenobílých rozhodla pětiminutovka po necelé odehrané půlhodině.

Od 33. minuty totiž domácí nedokázali vsítit branku a proto vyhráli pouze 2:0, i tak zůstávají svěřenci kouče Nelila Lennona na druhé pozici se čtyřbodovým mankem na Jezdce z Rangers. Avšak v první akci zápasu se ocitl Gregory Tade, který dostal nádhernou dlouhou přihrávku z levé strany. Nicméně jeho tvrdou a prudkou ránu dokázal gólman Celticu Fraser Forster zastavit na brankové čáře.

Následně na druhé straně po přízemním centru Richieho Forana pálil těsně vedle Nick Ross. Pak už se však domácí radovali z branky, když Joe Ledley zahrál skvělou kombinaci na jeden dotek s Beramem Kayalem a přízemní střelou trefil přesně prostor u pravé tyčky gólmana Ryana Essona. Za necelých pět minut se zelenobílí dostali do dvoubrankového vedení, když Ki Sung-Yueng poslal centr ze středu hřiště a James Forrest pohodlně z křídla skóroval podruhé.

Těsně před přestávkou se dostal na druhé straně do dvou střeleckých pokusů Greg Tansey, avšak gólmanu Foersterovi nepřidělal větší problémy. Hned po pauze mohli jít domácí do vedení po kombinaci Forresta a Gary Hooperem, avšak Anthony Stokem pálil ze šesti metrů těsně vedle. V závěru utkání byli stále aktivnější domácí, ovšem střídající Mohamed Bandura znervózněl po nahrávce Hoopera a skóre se proto neměnilo.

V samém závěru se přeci jen domácí dostali do tlaku a vypracovali si i nějaké šance, ke snížení to ovšem nevedlo. V příštím kole se svěřenci kouče Terryho Butchera pokusí složit reparát doma se St.Mirreem a určitě mají šanci. Celtic bude chtít stáhnout náskok Rangers na půdě Heart of Midlothian a rozhodně ho nečeká nic lehkého. Srdce totiž opět chtějí skončit v lize minimálně na třetí pozici a určitě by v domácím prostředí na Tynecastle rádi bodovali.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele