základní část, 33. kolo
07.04.2012 13:00 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 0:6

Fotbalisté Celticu předvedli v Rugby Parku naprosto úchvatný výkon a díky skvělému prvnímu poločasu zaslouženě zvítězili. Domácímu protivníkovi nasázeli hned šest branek a nadělili mu tak pěkný debakl. Díky tomu si svěřenci Neilla Lennona ještě před začátkem bojů ve dvou skupinách v nadstavbě zajistili mistrovskou trofej a plně se tak mohou soustředit na semifinále národního poháru s Hearts a užívat si zbytek SPL.

Killie prozatím zůstanou na sedmé pozici, ovšem ještě je může přeskočit St. Mirren. Hosté se dostali do vedení již v 8. minutě zásluhou Charlieho Mulgrewa, celkově se hned o čtyři trefy postarali do konce úvodního dějství. Tu druhou přidal krátce po čtvrthodině hry Glenn Loovens a deset minut před koncem vsítil svůj druhý gól v zápase Mulgrew a v poslední minutě zvýšil stav 4:0 pro favorita kanonýr Gary Hooper. Ten se trefil ještě jednou, poslední branku zaznamenal Joe Ledley.

Celtic hrál od začátku aktivněji a nepůjčil soupeři balón, navíc se po necelých deseti minutách prosadil Charlie Mulgrew. Ten si naběhl na kroucený rohový kop Sung-Yeung Kia na bližší tyči a hlavou zakončoval zblízka. V 17. minutě zvyšoval Loovens, který se v sezóně trefil vůbec poprvé. Tentokráte to bylo po rohovém kopu Joe Ledleyho, Loovens přeskočil všechny své strážce a hlavou poslal Celtic do dvoubrankového vedení.

V 35. minutě zvyšoval Mulgrew, který si udělal prostor ve středu pokutového území a vystřelil přímo do dolního rohu. Zmar domácích potvrdil Hooper, který si naběhl na krásnou kolmou přihrávku přímo před bezmocného gólmana Camerona Bella a zblízka ho prostřelil. V druhém poločase se utkání spíše dohrávalo, Celtic i tak měl územní převahu a hrozil ze standardních situací, nakonec v samém závěru skóroval ještě dvakrát.

V 88. minutě nadělil soupeři búra Ledley, který po nahrávce Anthonyho Stokese pronikl do středu vápna a nádherně vypálil do horního rohu. V poslední minutě přidal svou druhou trefu v zápase Hooper, který po krásné otočce také zakončil do horního růžku. Kilmarnock se tak bude ještě asi dlouho vzpamatovávat z takového debaklu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Glagow Celtic champions oh oh oh oh oh oh!

Reagovat
smazaný uživatel

Hail Hail Hoops

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele