semifinále - 1. zápasy
05.02.2014 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona nakročila k postupu, Real Sociedad porazila o dvě branky

Ve finále Copa del Rey bychom se za jistých okolností mohli dočkat prestižního a snad již tradičního klání gigantů. První velký krok k postupu dnes večer udělal Real Madrid, podobným výsledkem jej napodobila také katalánská Barcelona. Tým trenéra Gerarda Martina částečně odpověděl na kritiku a gól Busquetse i vlastní branka Zubikaraie mu dávají do odvety větší šance.

I když si jako první v utkání sáhl na míč brankář Zubikarai, problémy se zkrocením míče měl až Pinto. Jeho schopnosti totiž hned po třech minutách prověřilo duo Antoine Griezmann - Carlos Vela. Francouzský talent dokonce vystřelil, ale Pinto si připsal důležitý zákrok a jeho střelu vyrazil. Prapor Barcelony zvedl ofenzivní talent Pedro, který dal opět vyniknout své rychlosti a utíkal na Zubikaraiovu bránu. Tu sice netrefil, ale předznamenal tím velký ofenzivní nápor svých spoluhráčů. Nejprve se do šance probíjel Cesc Fábregas, který vybojoval pouze rohový kop. Následně se o zakončení pokoušel také Alexis Sánchez, který ale nevyužil Fábregasovy nahrávky a míč směřoval mimo tři tyče.

Duel s Barcelonou hráče Realu Sociedad hodně bolel a vyprávět by o tom mohl především Mikel González. Ten musel být za prvních dvacet minut dvakrát ošetřován a podruhé už jeho zdravotní stav nebyl optimální. Aby se předešlo většímu zranění, zamířil Mikel do šaten a jeho místo zaujal zcela čerstvý Carlos Martínez. Nápor Blaugranas se stupňoval a mohl to být Lionel Messi, který by dal svému týmu vedení. Centr Fábregase propadl až Zubikaraiovi, který míč vyrazil právě ke kopačkám Messiho, ale argentinská hvězda ve stoprocentní šanci selhala a balon poslala mimo!

Obranná linie Martinova týmu neměla příliš mnoho práce, ale přesto si dokázala překážet a nervy jejích účastníků rozhodně nebyly nedotknutelné. Sudí González musel rozdat několik žlutých ocenění, aby hru alespoň trochu uklidnil. Velkou šanci na skórování nabídl Barceloně Gaztaňaga, který fauloval pronikajícího Messiho. Argentinský útočník se postavil k exekuci volného přímého kopu a míč se zastavil až o břevno!

Když se zdálo, že se San Sebastian dostává do tempa zápasu a nachází pevnou půdu pod nohama, Camp Nou si oddechl úlevou. Vela nejprve neproměnil sprint přes Mascherana až k Pintovi, ale následně se staly dvě klíčové události. Real Sociedad svou šanci nevyužil, Blaugranas ano. Katalánský velkoklub spasil Sergio Busquets, který číhal na centr Jordiho Alby a poslal jej do sítě hostí!

A další komplikace na sebe nenechala dlouho čekat - po obdržené brance neunesl tíhu okamžiku hostující Iňigo a byl sudím Gonzálezem vyloučen. Početní nevýhodu Barcelona dlouho nedokázala využít, protože úvodní minuty druhé půle se nesly ve znamení zdlouhavých kombinací a úpadku tempa jako takového. K tomuto jevu samozřejmě přispěla i absence jednoho muže v poli, takže hosté se do útoku rozhodně nehnali a nechali hrát spíše domácí. Až po hodině hry Barcelona definitivně rozhodla o dnešní výhře a druhou brankou výrazně nakročila k postupu do finále.

Nutno dodat, že vděčit za tento gól mohou katalánští fanoušci spíše zkušenému brankáři Zubikaraiovi, který je autorem nešťastné vlastní branky. Komická situace začala u Alexise Sáncheze, který trefil tyč. Od ní se míč odrazil a obránce José Angel jej chtěl "uklidit" do bezpečí, ale místo toho jej nastřelil do svého vlastního brankáře a od Zubikaraie se míč odrazil zpět za čáru - 2:0.

Na hřiště se dvacet minut před koncem utkání dostal i mladík Sergio Canales, nová posila z Valencie ale neměla možnost předvést něco ze svého repertoáru. Ani Haris Seferović podobnou šanci nedostal, neboť jeho spoluhráči byli velice dobře střeženi. Barcelona si naopak pro své věrné připravila ještě jednu akci. Pár minut před koncem utkání se míč ze středu hřiště dostal k Pedrovi, který jej nahrával zpět na Messiho, ale argentinský fenomén napálil jen rukavice připraveného Zubikaraie.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řekl

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Messi, Tello, Alexis

Reagovat
boryland

4:0....Leo 2,Alexis,Pedro.......

Reagovat
smazaný uživatel

3:0:) 2 Alexis,Messi

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 POHODA

Reagovat
loki5

Tak Mascherano měl dostat druhou žlutou a měla se kopat penalta.

Reagovat
celeb

Sergio, Xavi, Messi, (Cesc) paradny vykon - radost sa na nich pozerat.

Pedro, Alba, Pique - ok

Mascherano - ked uz TATA musi neustale tlacit svojho krajana do zakladu, nech ho aspon skusi hodit pred stoperov, ako aj tak bude hrat/hrava v repre. Mascherano je mozno pan hrac, ale napicu stoper.

To, ze sedi Barta si nijak nedokazem vysvetlit. Nas najlepsi stoper, potrebuje minut/skusenosti jak batola mlieko a my ho nestavame?

Cela prava strana ku koncu polcasu mrtva. Alves radsej dole, Montoya aspon lepsie postrazi dozadu a jeho centre horsie nez dnesne Daniho byt nemozu. Navyse tiez potrebuje hrat.

Alexis odpadol, ked sa Cesc presunul viac dolava na Donove miesto.

Hra zatial ok, ale to bola aj v sobotu proti netopierom. Ak sa nezlepsi koncovka a ak sa nezmeni stoperske duo Pique - Masch, tak nas to bude stat tituly.

Obe by sa dalo zariadit aj s terajsim kadrom,

Reagovat
celeb

inak ten rozhodca piska fantasticky!

Vacsinu zakrokov posudzuje uplne opacne. Skorej mal byt dole Masc, 2 zlte byt nemali, cervena ??? (ruski komentatori tiez nezachytili dovod udelenia). 2 hnusne fauly na Alvesa a Messiho bez trestu, ... nejak to slusne nezvlada a hlboko podlieza uz aj tak mizernu uroven spanielskych rozhodcov.

Reagovat
celeb

looool

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo pěkné

Reagovat
celeb

S 2:0 proti 10tim sockam o vyse polcas, pricom ten 2. gol bola ultrahaluz (sice pekna ) nemozeme byt spokojni. Ta koncovka je proste katastrofalna. Tak mizerne percento premienania sanci, ako je tato jar ... Par dni dozadu nas stala 3 body doma.

Mam pocit, ze v Barce sa problemy moc neriesia, skor sa caka, kedy sa veci same daju dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No vlastňák roku včera

Reagovat
smazaný uživatel

no barcelona ma ise vela zapasov jedine ze pasli as pon 2 goly Real Sociedad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele