základní část, 31. kolo
28.04.2024 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tobias Lauritsen (© AFP)

Volendam znovu padl v Rotterdamu, nestačil ani na Spartu. Domácí potěšil Lauritsen

Volendam debakl na půdě Excelsioru nenapravil, prohrál i na půdě Sparty a postupně směřuje k pádu o patro níže. Rotterdamský tým naopak slušně finišuje a po tom nejtěsnějším možném skalpu protivníka ze Severního Holandska proklouzl na osmou příčku. Pouze tak potvrdil, že si po skončení tohoto ročníku určitě chce zahrát play-off o kvalifikaci do Konferenční ligy.

Domácí začali aktivněji, v 10. minutě se pokoušel svou dělovkou po centru Eerdhuijzena prosadit na bližší tyči Lauritsen, avšak pozorný brankář Backhaus se nenechal nachytat na švestkách. Ve 32. minutě mohl skórovat z dobré pozice Saito, jehož umnou kolmicí uvolnil Metinho, avšak od blokujícího stopera Miraniho doputoval míč do zámezí. Ve 37. minutě se na opačné straně snažil skórovat elegantní patičkou volendamský hroťák Vivaldo Semedo, a to po Coxově pasu, jenže balón o kousek doputoval mimo prostor třech tyčí.

Rovněž ve druhé půli se obě ekipy snažily najít cestu za vstřelenou branku, snaha se jim rozhodně upřít nedala. A kdo ví, jakým směrem by se utkání upínalo, kdyby v 62. minutě domácí gólman Olij nevychytal v moc dobrém postavení Bootha. Nakonec gólově udeřila Sparta čtvrthodinu před koncem, Lauritsen totiž, s pomocí teče bránícího Flinta, zužitkoval přihrávku zleva od van der Kusta. Volendam ve zbývajícím čase odpověď na inkasování nenašel, a padl tedy v rychlém sledu s dalším klubem z Rotterdamu.

Autor: Patrik Sandev / espn.nl, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele