32. kolo
07.05.2008 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Werder Brémy 0:1

Z původně avizovaného šlágru kola se vyklubal ušmudlaný zápas, v němž padl jediný gól. Navíc jej vstřelil tým, který byl po celý zápas jasně horším a statičtějším. Pokud jste očekávali ofenzivní bitvu dvou německých gigantů, můžete být právem zklamáni. Především Werder, jenž se chlubí nejefektivnější útočnou hrou v Německu, svým matným výkonem zklamal, ale zvítězil, což je důležitější.

Vstup do utkání se o něco lépe povedl hostům. Již v 6. minutě prověřil kvality Franka Rosta švédský kanonýr Markus Rosenberg. Ve 12. minutě pak Nigel de Jong z Hamburku z bezprostřední blízkosti uvnitř malého vápna netrefil hlavou branku Tima Wieseho. V 18. minutě střílel po přihrávce Boatenga uvnitř šestnáctky José Paolo Guerrero a brémský gólman musel zasahovat. V 23. minutě pak byla zblokována střela Rafaela van der Vaarta, kapitána Hamburku. S minutou 27. se do šance po delší odmlce dostali také hosté, když Hugo Almeida trefil uvnitř šestnáctky pouze prostory, v nichž se zrovna nacházel brankář Rost. Minutu po Almeidovi se o střelu pokoušel i jeho spoluhráč Naldo, avšak nedopadl o nic lépe. První poločas nadále pokračoval v pozvolném duchu bez výraznějších šancí na obou stranách; bojovalo se spíše ve středu hřiště. Až v průběhu 39. minuty se s povedenou střelou vytasil Clemens Fritz, krajní obránce Werderu. Minutu před koncem první půle se ještě hostům snažila zavařit dvojice ve složení Kompany, van der Vaart, ani jeden z nich však bránu netrefil, což bylo z prvního poločasu bohužel pro diváky vše.

Ve druhé půli vystřídal Thomas Schaaf Petriho Pasanena, jehož nahradil Patrickem Owomoyelou. A zřejmě to přineslo ovoce. Pět minut po začátku druhé části zápasu rozvlnil k radosti fanoušků Werderu sítě Portugalec Hugo Almeida. 0:1. Tato rána se stala pro Brémy dlouho poslední. Překvapivě nepohledné střetnutí pokračovalo i nadále. Nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu, hrálo se velmi takticky. Až v 71. minutě opět přišla nějaká šance. Prsty v ní měl Holanďan Rafael van der Vaart, kterému přihrával jeho krajan Boateng. Wiesemu ale jeho pokus nezpůsobil žádné závažnější potíže. Dvě minuty nato byl pokus Ivici Oliče zblokován na rohový kop. V 74. minutě minul bránu hostí Juan Pablo Sorín, někdejší argentinský reprezentační obránce ve službách hamburských. Dvě minuty po něm pálil znovu vedle snaživý van der Vaart. Hra Werderu byla naprosto statická, Hamburk zase doplácel na špatné zakončování hráčů. V 78. minutě byl zblokován i dalekonosný pokus Atouby. Kouč Huub Stevens se na nepříznivý vývoj utkání snažil zareagovat stažením Boatenga ze hřiště, kterého nahradil ofenzivnějším Piotrem Trochowskim. Ani to však příliš nepomohla, leč právě Trochowski se v 87. minutě prodíral ke střele. Dvě minuty před koncem řádně hrací doby ještě naposled vystřelil domácí Reinhardt, ale Wiese byl připraven. Werder ve druhé půli vystřelil pouze jedinkrát, což mu ale stačilo k získání důležitých třech bodů. Hráči Hamburku byli po vyčerpávajícím klání velmi zklamaní a není se ani čemu divit.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele