29. kolo
25.04.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Karlsruher SC 0:1

Leverkusen je už asi pro letošek v bundeslize odepsaný, jistotu příští sezony v nejvyšší německý soutěži už má a plně se zřejmě soustředí na berlínské finále DFB-Pokalu. To Karlsruhe hraje o holé přežití a dnes zvítězilo díky neuvěřitelné trefě Sebastiana Langkampa takřka z poloviny hřiště.

Série Bayeru bez vítězství v dočasném düsseldorfském azylu se natáhla už na osm zápasů, zato hosté dnes ukončili jedenáctizápasovou tragickou šňůru. Trenér Werkself Bruno Labaddia udělal v základní sestavě dvě změny, na levé straně obrany se na místo vykartovaného Michala Kadlece postavil Djakpa a Kroosovo místo zaujal Barnetta, jeden z hrdinů semifinále národního poháru. Edmund Becker na druhé straně nemohl počítat s vykartovaným kapitánem Frantzem, Stindla nahradil da Silvou.

Jihoněmecký tým vstoupil do utkání koncentrovaně a s tvrdostí v osobních soubojích. Během prvních šesti minut se ukázali Kennedy a da Silva jako nepříliš zdatní zakončovatelé. Zejména da Silvova neproměněná šance se mohla KSC vymstít - z protiútoku totiž ze slibné pozice zamířil vedle Barnetta, stejně tak si počínal v desáté minutě i Patrick Helmes. Beckerův tým se pak ještě dostal do nadějné příležitosti prostřednictvím Federica, ten ale z jedenácti metrů neproměnil. Tempo pak začal diktovat Bayer, Renato Augusto si v poli počínal zřejmě jako nejlepší hráč zápasu.

Avšak "domácí" nedokázali využít své šance. Nejprve ve 23. minutě z dálky těsně netrefil Augusto, o deset minut později to pak z pětadvaceti metrů zkoušel kapitán Rolfes. Ačkoliv měli tedy porýnští herní převahu, dostávali se díky zkonsolidované obrané hře hostí ke střelám z bezprostřední blízkosti jen zřídka.

Hra Bayeru v prvním poločase sice byla efektní, ale na efektivitě ztrácela. Bruno Labaddia se proto odhodlal po poločase poslat na hřiště místo Vidala Castra a nevýrazného Helmese nahradit Charisteasem, který, jak se zdá, chytil v semifinále DFB-Pokalu formu. Edmund Becker o poločase provedl také jedno střídání, Görlitz nahradil Celozziho.

Avšak ani tato střídání Bayeru nepomohly a v 72. minutě se mohl radovat poslední tým tabulky. Chvílemi to před šestnáctkou Bayeru vypadalo jako v obrané třetině mexických hokejistů, nikomu se nepodařilo vyhodit míč a nakonec za to pykal celý tým. Stačilo jen, aby Augusto vykopl míč, místo toho se mu ve středovém kruhu pod nohy vrhl Langkamp, který ze skluzu trefil míč tak ideálně, že překvapil i Adlera v brance. Karlsruhe se šťastně dostalo do vedení, je ale také nutno říci, že tomuto překvapení loňské sezony letos scházelo právě to potřebné štěstí.

Otřesený tým od řeky Rýn se už nedokázal otřepat a byl zralý na studenou sprchu. Už se nedokázal dostat do šance a mohl ještě inkasovat z kopačky střídajícího Görlitze. Nestalo se tak, ale přesto si Bayer opět uřízl ostudu, když nedokázal vstřelit gól poslednímu týmu tabulky.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele