25. kolo
21.03.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Karlsruher SC 1:0

Bayern nejtěsnějším rozdílem porazil poslední Karlsruhe a stáhl náskok Herthy na jedinný bod. Druhou příčku drží ale jen těsně, nad Wolfsburgem ho v tabulce drží jen lepší vzájemný zápas, ten si však druzí a třetí za týden zopakují. Karlsruhe po páté prohře v řadě, z toho počtvrté o jeden jedinný gól, zůstává poslední.

Utkání začal aktivně domácí Bayern, hned v 5. minutě střílel Schweinsteiger, trefil však pouze rameno Dina Drpiće. V 9. minutě pak nebezpečně střílel Van Bommel, ani jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. Jen o minutu později byl v šanci Ribéry, ani tentokrát však domácí na brankáře Millera nevyzráli.

Za další tři minuty střílel z nadějné pozice vysoko nad Zé Roberto, o chvilku poté zahrozil i Lell. Ojedinělý protiútok předvedli v 18. minutě hosté, Rensing se však měl na pozoru. Domácí tehdy svého soka doslova ničili, vynikal zvláště aktivní Ribéry na levé straně hřiště, a tak zákonnitě přišla branka, právě po Ribéryho centru se premiérově v této sezóně trefil talentovaný Sosa.

Až do poločasové přestávky drželi Bavoři míč na svých kopačkách a bez přílišného spěchu kontrolovali hru. Minutu před poločasem ještě z dálky střílel Mutzel, to už ale bylo opravdu poslední, co nám první poločas nabídnul.

Dění druhého poločasu načal ve 47. minutě Ribéry, jež se rukou ohnal po odchovanci domácích a svém strážci Andreasu Görlitzovi a obdržel za to žlutou kartu. Bayern po přestávce zdaleka nepůsobil tak suverénně jako v první půli, v 53. minutě to zkoušel brazilec Da Silva, jen o pět minut později musel Rensing znovu zasahovat.

Bayern pak znovu začal kontrolovat hru, nesehraný útok se však horko těžko dostával za hostující obranu, nakonec se v gólové šanci ocitl až stoper Demichelis, jehož hlavičku Miller, za kterým stáli všichni svatí, vytáhl na tyč. O čtyři minuty později znovu střílel Da Silva, Rensing však držel čisté konto.

V 72. minutě poslal Jürgen Klinsmann na hřiště defenzivního záložníka Ottla za střelce jedinné branky José Sosu. O 7 minut později měl na kopačce druhý gól utkání Podolski, po spolupráci s Ribérym však velikou šanci neproměnil. A právě druhý útočník Bayernu se po chvilce dočkal vystřídání, na trávníku Allianz Areny ho nahradil Daniel Van Buyten, u něhož jde post v poslední době určit jen těžko, belgického stopera to totiž v poslední době mocně táhne ke střílení branek, což mohl potvrdit hned v 79. minutě, netradičně z přímého kopu z dobrých třiceti metrů. Povedená rána však jen těsně minula šibenici. Pět minut před koncem měl i další šanci, ani tentokrát se mu však nezadařilo.

Zdálo se tedy, že Bayern si těsné vedení pohlídá a Karslruhe odjede s prázdnou, nemuselo tomu ale být tak. Ve druhé minutě nastavení, kdy se v pokutovém území domácích objevil i brankář Miller, po obrovské chybě Rensinga se k volnému míči dostal Stindl, proti němu však v domácí bráně stál Zé Roberto a hlavou míč vytěsnil, Stindl pak z druhého pokusu jen těsně přestřelil a rozhodčí tak odpískal konec za stavu 1:0 pro domácí.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasný vítězství a další krok za titulem FC BAYERN 4:1!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 zameteme s nima

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem trošku vylízanej

Reagovat
smazaný uživatel

!!!FC BAYERN MUNCHEN!!! : ♥

Reagovat
smazaný uživatel

No to bude výprask : 5:1 Len škoda že bude 0:1 až potom dáme 5 gólov !!

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu,kdo nás čeká V LM bychom měli hrát opatrně.Ale 3 body jsou bezpodmínečně nutné.Hertha doufám zaváhá.

Reagovat
smazaný uživatel

to nepotřebuje komentář 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas proti poslednímu,5:0 jako ostatni tipovat rozhodne nebudu. 1:0 pro Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám,že jsem ten vysledek trefil,coz je dobre,Bayern ztraci 1 bod na spicku tabulky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele