24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - Arminia Bielefeld 0:1

S Karlsruhe to opravdu nevypadá dobře. Mužstvo prohrálo doma těsně 0:1 s Bielefeldem a zůstává s velkou ztrátou na posledním místě. V příštím kole navíc narazí na Bayern Mnichov. Soupeř nebyl lepší, před svým gólmanem Eilhoffem se však skvěle opevnil a nakonec z protiútoku pět minut před koncem skvěle zaúřadoval. Pro KSC, které se narozdíl od Bielefeldu snažilo alespoň o nějaký náznak ofenzivnosti, to byl hodně krutý trest.

I na hře obou celků bylo vidět, že se jedná o důležitý souboj o záchranu. Nikdo nechtěl chybovat, takže se zpočátku hrálo ze zabezpečných defenzív bez větších gólových šancí. Jednu takovou měl domácí záložník Da Silva v osmé minutě, ale s jeho střelou z přímého kopu z 23 metrů si gólman Eilhoff poradil.

Karlsruhe se přes bochumský beton jen těžko prosazovalo. Dvě vlaštovky zkoušeli vyslat Freis s Federicem, samozřejmě však bez větší šance na úspěch. Eilhoff v první půli své mužstvo navíc dvakrát podržel a přispěl tak k bezgólovému stavu. Nejprve ve 24. minutě včas ukradl z kopačky míč Kapllaniho, pak vychytal nebezpečnou ránu Freise. Poslední velkou možnost měl domácí Mutzel, jehož střela náhle změnila po Schulerově teči směr i rychlost, ale v bráně opět stál skvělý Eilhoff.

Po změně stran se Bielefeld ještě více zatáhl, a i když se KSC snažilo seč mohlo, soupeřova obranná fáze fungovala na jedničku. Byli to jen domácí, kdo chtěli hrát ofenzivní fotbal. Kapllani mohl dvakrát z dobré pozice vypálit, ale nakonec ho zastavil vždy bek Mijatovič. O gólový zápis se pokusili dokonce i stopeři Drpič s Langkampem v 68. minutě, ani jejich střely ale síť nenapnuly.

Domácí kouč chtěl reagovat na bezvýchodnou situaci střídáním, ale stáhnutím Federica s da Silvou během 80. minuty ztratil tým i ten poslední zbytek kreativity. Naopak z ničeho nic, z prakticky jediné brankové příležitosti udeřil soupeř. Schuler v 86. minutě posadil míč z přímého kopu přímo na Janjiče, který tak ochutil karslsruhský kalich na nejvyšší stupeň hořkosti.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele