32. kolo
12.05.2009 20:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Karlsruher SC - Hannover 96 2:3

Jak málo stačí ke štěstí. Jak tenká je hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Otřepaná fráze, ovšem v hodně případech platí stoprocentně a i tentokrát se naplno potvrdila. Německá Budndesliga totiž zná téměř jistě prvního sestupujícího, je jím zřejmě Kralsruhe. To v klíčovém domácím klání s Hannoverem prohrálo 2:3, i když tři minuty před koncem první půle dokonce vedlo 2:0. Co se stalo? Dva góly v samém závěru půle všechny naděje zhatily.

Domácí si vytvořili během půlhodiny velmi slušný náskok, jenže jako by si pod vidinou další lehké práce nehlídali zadní dvířka a i s trochou smůly soupeřův útok podcenili, chvilku se přestali koncentrovat. Zdecimovaný tým pak ještě v polovině druhé půle inkasoval jednou a síly na další zázračný obrat již opravdu nezbyly.

Do první možnosti se dostali hosté, Krzynowek však nezamířil z dobré pozice přesně. A proto o chvilku později otevřel na druhé straně skóre Iashvili. Po dlouhém přímém kopu Görlitze dokázal sice ještě odhlavičkovat na hranici vápna Pinto, ovšem dotírající Iashvili zamířil z voleje po zemi přesně k tyči - 1:0. V dalším průběhu měli hosté velký tlak, ve 25. minutě pálil z volného kopu velmi těsně nad Krzynowek.

A tak o chvilku později z druhé vážnější akce udeřilo Karslruhe podruhé. Po obrovské hrubce hostujícího Pinta na pravé straně vybojoval balón Kennedy, na kraj vápna uvolnil Eichnera, který zatáhl hlouběji a pak zpátky uvolnil Stindla. Ten dělovkou napálil nohy obránce a míč změnil směr, brankář byl v protipohybu bezmocný - 2:0. Domácí ještě mohli navýšit o pět minut později, hlavička Kennedyho však svůj cíl nenašla.

Hannover tak vycítil příležitost v poslední pětiminutovce. Neskutečnou hrubku předvedl domácí brankář Miller a právě možná on vejde do černé kroniky letošní sezóny, svými výkony mančaft určitě nepodržel. Neskutečně lehkou střelu chtěl ukrýt pohodlně do náruče, jenže neodhadl dráhu letu a "šouráček" mu podél nohy neuvěřitelně zapadl do klece. Autorem byl předchozí hříšník Pinto, jenž tak částečně napravil svou chybu.

Hodně zle by ještě nebylo, kdyby ovšem už v nastavení neutekl v ofsajdové pasti Krzynowek. Ten osamocen obehrál brankáře Millera a i když ho vytlačil do nepříznivého úhlu, měkoučký centr z metru dopravil do sítě Forssell - 2:2. Karlsruhe se mohlo vrátit do vedení sedm minut po pauze, to by však musel Freis v tváří tvář Enekemu zakončit lépe, hostující gólman opět ukázal perfektní vyběhnutí a velkou možnost zlikvidoval.

Trochu tápající Karlsruhe dorazili hosté v 64. minutě definitivně a to k tomu po nádherné spolupráci. Pinto na jeden dotek uvolnil ťukesem Balitsche, který okamžitě poslal na Brugginka, jenž mu okamžitě narážečkou na hranici ofsajdu vrátil zpátky a zmátl celou obranu, Balitsch pak už jen mezi Millerovi nohy nekompromisně rozhodl. Hannover si tak upevnil jedenácté místo a v příštím kole přivítá Wolfsburg, poslední Karlsruhe bude bojovat alespoň o čest na půdě Brém.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele