2. kolo
27.08.2010 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Bayern Mnichov 2:0

Král je mrtev, ať žije císař! V Kaiserslauternu bude po celý týden veselo. Bayern Mnichov totiž padl poprvé od března a hned na stadionu legendy Lauternu, Fritze Waltera.

Již před začátkem utkání nebylo pochyb o tom, kdo bude na hřišti dominantnějším týmem. Taktovku utkání vzal do svých rukou Bayern a Kaiserslautern tak zahrozil jen ve třetí minutě, kdy Nemcův pokus z dobrých třiceti metrů skončil metr nad Buttovou brankou.

Bayern se konstantně dostával do šancí, tu největší ale stejně jako všechny předchozí zahodil. Mladík Thomas Müller si krásně narazil se Schweisteingerem a mohl díky zapomenutí se levého beka Jessena pokračovat vstříc Sippelovi, taky se před něj dostal, ale trestuhodně zamířil vedle branky.

Kaiserslautern si od té doby dával na hru soupeře větší pozor, pak ale přišly situace, pro které se vyplatí sledovat fotbal. Dick v 36. minutě vybojoval proti Ribérymu míč, posunul jej na střed Nemcovi, ten ale intuitivně míč ještě poponechal zapomenutému Ivu Iličevićovi, který nechal z osmnácti metrů naprázdno plachtit Butta. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa se ještě společně se svými spoluhráči nevzpamatoval ze šoku a lovil míč ze sítě podruhé. Iličević unikl podél levé lajny, předal míč Srdjanu Lakićovi, který z bezprostřední blízkosti podruhé poslal celý Betzenberg do nefalšovaných radovánek.

Bayern musel do druhé půle zlepšit svůj projev, což se mu dařilo. Góly ale nepřicházely. V brance domácích totiž stál skvělý Sippel, který buď pokusy střelců z Mnichova kryl, nebo mu pomohl stoper Rodnei, tak jako v 52. minutě, kdy na poslední chvíli vyhlavičkoval nepříjemný centr Müllera.

Van Gaal zareagoval dvojstřídáním, které oživilo hru. Střídající Toni Kroos ale po hlavičce Müllera ve své příležitosti selhal. Patnáct minut před koncem navíc mohl rozhodnout Rodnei, jeho hlavička se ale stočila pár centimetrů vedle pravé Buttovy tyče. Kaiserslautern i bez vyloučeného Iličeviće v závěru výhru uhájil a může oslavovat vedoucí příčku.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Fc Bayern Munchen

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný výsledek

Reagovat
Mr.Mike

To teda koukám. Robben docela chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni robbenem... bayern to flákal a navíc neproměnil hodně tutovek...

Reagovat
smazaný uživatel

chudacikovia moji, uz musime iba vyhravat !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele