22. kolo
12.02.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Borussia Dortmund 1:1

Dortmund se nakonec rozešel s Kaiserslauternem smírně, i nadále tak zůstává na čele, ale jeho náskok se po dnešku ztenčil na deset bodů. Domácí získali hodně důležitý bod potřebný k záchraně.

Za domácí nastoupil v základní sestavě Adam Hloušek. Poprvé od listopadu se navíc dostal na hřiště i Jiří Bílek, když k tomu ještě připočteme Jana Morávka, tak se na hřišti objevili všichni zdraví Češi, to značí jak na ně domácí kouč Marco Kurz spoléhá. V hostujícím týmu proběhla také jedna změna, zraněného Kubu nahradil Lewandowski.

Dortmund se snažil hned od úvodních minut tlačit dopředu. Vypracoval si také první velkou šanci. Ve 4. minutě se po kombinaci Lewandowského s Barriosem odhodlal druhý jmenovaný ke střele a trefil levou tyč Sippelovi brány. Utkání mělo od počátku velké tempo. Za další tři minuty se dostali do šance i domácí. Tiffert se rozhodl z velké dálky vystřelit, nádhernou střelou trefil břevno hostující svatyně, následně se dostal k dorážce ještě Hloušek, ale z obtížné pozice branku netrefil.

Rudí ďáblové byli v té době v tlaku. Vypracovali si několik rohových kopů, ale obrana BVB si dokázala poradit. Ve 12. minutě se po centru Großkreutze dostal ke střele dobře naběhnutý Subotić, ale mířil vysoko nad branku. O šest minut později si vypracovali nadějnou příležitost znovu domácí. Na dlouhý pas Tifferta za obranu si naběhl Iličević, ale Weidenfellera prostřelit nedokázal. Následně se do šance dostal na druhé straně Großkreutz, ale zbytečně volil místo střela nebo přihrávky kličku a o míč přišel.

Ve 22. minutě přišla další velká možnost BVB. Nejprve se do šance dral Lewandowski, následně ještě Großkreutz, potom ještě střílel Götze, ale Sippel míč v klidu chytil. Po půlhodině hry vyběhl mimo pokutové území Sippel, míč ovšem netrefil, naštěstí byl nablízku Jessen a balón odkopl. Hned vzápětí centroval z pravé strany Götze, ale Barrios na míč o chlup nedosáhl. Do konce prvního poločasu se dostal ke střele z velké dálky nejprve Tiffert, následně ještě Sahin, ale ani jeden z nich nedokázal zamířit přesně.

Druhý poločas začal o poznání opatrněji, než ten první. První nadějná příležitost přišla v 53. minutě. Großkreutz posunul za obranu FCK na rozběhnutého Götzeho, jeho střelu ale Sippel bezproblémů kryl. Za dvě minuty viděl žlutou kartu za zbytečný faul na Morávka Subotić, z následné standardní situace ale domácí nic nevytěžili.

Po hodině hry nahradil Hlouška Slaven Rivić a hned vzápětí se mohl zapsat mezi střelce. Iličević přihrál do středu na svého krajana, který se nerozmýšlel a z první vystřelil, trefil ale jen záda Subotiće. V 75. minutě se na trávník podíval Mohamed Zidan, nahradil nepříliš výrazného Lewandowského. O šest minut později se Dortmund ujal vedení. Lukasz Piszczek přistrčil Svenu Benderovi, který střelou na vzdálenější tyč prostřelil do té doby bezchybného Sippela - 0:1. Pro Bendera to byla první branka v letošní sezóně a zároveň jeho první v Bundeslize. Vzápětí vystřídal otřeseného Zidana da Silva.

V 85. minutě ale viděl druhou žlutou kartu za faul na Lakiće Subotić a musel tak předčasně ze hřiště. V té době také proběhlo po jednom střídání na každé straně. Riviće, který na trávníku stejně jako Zidan dlouho nepobyl nahradil Ervin Hoffer. Na druhé straně vystřídal Götzeho Santana. Kaiserslautern se nakonec dočkal zaslouženého vyrovnání v 90. minutě. Po odraženém rohovém kopu Tifferta se k míči dostal Morávek a z první ho napálil nádhernou střelou do pravého horního rohu Weidenfellerovi brány.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
off-olda
Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to teda byla paráda Honzíku ! Dal si nám ještě malinkou naději ! Ďekujem, Bayern !

Reagovat
smazaný uživatel

hooo dobře on myslim že Ačko repre už vola a bylo by na čase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele