8. kolo
17.10.2010 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Eintracht Frankfurt 0:3

S Kaiserslauternem to v posledních týdnech jde výsledkově od desíti k pěti. I v derby proti Frankfurtu nepředvedl nováček soutěže špatný výkon, jenže svému rivalovi podlehl vysoko 0:3 a připsal si již čtvrtou prohru v řadě, zatímco Eintracht potřetí za sebou zvítězil.

V pekelné atmosféře se ujal iniciativy domácí tým, a i když jeho rozlet směrem dopředu brzdilo obrovské penzum nepřesností, začal si vypracovávat převahu. Po Tiffertově rohu hlavičkoval těsně nad Rodnei a nadějný průnik pak předvedl mladík Walch, jenže svoji akci nedotáhl do zdárného konce. Ve 25. minutě si na dlouhý výkop Sippela naběhl Lakić, chytře se dostal před Tzavellase a ten ho ve vlastní šestnáctce neohrabaně poslal k zemi. Sám faulovaný se pak postavil k penaltě, jenže ztroskotal na skvělém zákroku Nikolova.

Frankfurtští se dlouho drželi v ulitě a růžky vystrčili až v samém závěru poločasu, ovšem hned se dostali do vedení. Ochs potáhl rychlý kontr, narazil si s Jungem a před brankou našel Gekase, který už měl snadnou práci - 0:1. Řecký útočník hostí mohl zvýšit hned po obrátce, když se k jeho nohám dostal míč po skvělém zákroku Sippela proti Russově hlavičce, Gekas ale tentokrát nebyl dostatečně důsledný a domácí brankář zasáhl i podruhé.

Ke slovu se v následujícím průběhu hry dostal opět K’lautern, jenže Lakiće na malém vápně odzbrojil v hodině dvanácté Franz a na druhé straně mohli být domácí rádi, když po Altintopově pasu zastavil Gekase nesprávně odmávaný ofsajd. Eintracht byl i nadále efektivnější, Jungovu ránu sice ještě vytáhl Sippel, v 67. minutě byl ale už i on bezmocný, když se k opakovanému centru dostal Tzavellas a jeho krajan Gekas si na přední tyči poradil jak s Rodneiem, tak Sippelem - 0:2.

Ďáblové z Betzenbergu sice ani poté nesložili své zbraně, dnes jim ale ani čestná trefa souzena nebyla. Střídající Morávek k ní měl velice blízko, jeho tvrdou ránu z vnitřku šestnáctky ale zastavil na čáře pohotový Köhler. Následně Gekas přepustil své místo na hřišti Meierovi a právě ten přidali třetí branku - sedm minut před koncem základní hrací doby si počíhal na zpětnou přihrávku Schweglera a přízemní střelou zvýšil na konečných 0:3.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele