27. kolo
18.03.2011 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Kaiserslautern 0:1

Záchranářský souboj nakonec lépe zvládl hostující Kaiserslautern a udělal tak další důležitý krok v cestě za záchranou. Gladbach se naopak ještě více ponořil do sestupových vod.

Vstup do utkání měli lepší domácí, ale žádnou výraznější příležitost si vypracovat nedokázali. V osmé minutě přišla zajímavá možnost na druhé straně, nejprve střílel Tiffert, jehož střela byla ovšem zablokovaná, následně se do zakončení dostal ještě Iličević, ale Baillymu potíže nepřidělal. O čtyři minuty později rozehrával standardní situaci Arango a Jantschkeho hlavička na vzdálenější tyč byla nepřesná.

V 16. minutě rozehrával rohový kop z pravé strany Arango, Dante na balón sice nedoskočil, Trapp ale následně vyrazil míč přímo pod nohy Stranzlovi, jehož střelu pod břevno vyhlavičkoval z brány dobře postavený Rodnei. V dalších minutách se hrálo především ve středu hřiště, hra byla vinou častých faulů rozkouskovaná a postrádala tempo. Ve 38. minutě napřáhl na hranici pokutového území Reus, ale trefil pouze dobře stojícího Abela.

Za dvě minuty málem z ničeho nic udeřili hosté. Po faulu Danteho na unikajícího Iličeviće, za který viděl domácí obránce žlutou kartu rozehrával standardní situaci Hloušek, na skvělý centr si vyskočil Nemec a koníčkem mířil jen těsně vedle levé tyče Baillyho branky. Dvě minuty před koncem prvního poločasu rozehrával další standardku z druhé strany Tiffert, na centr nejprve nedoskočil na zadní tyči Rodnei a následně ho nedokázal ve skluzu usměrnit mezi tři tyče ani Abel.

Po změně stran jsme si museli na výraznější šanci počkat až do 58. minuty, po kombinaci Hlouška s Morávkem se k míči dostal Iličević, ten ještě posunul do strany nabíhajícímu Tiffertovi, který ale nedokázal zamířit do sítě. O dvě minuty později přišla další velká možnost Laternu, Nemec posunul do strany Iličevićovi, ten si pohrál nejprve s Daemsem, potom i s Dantem a střelou k bližší tyči prověřil připravenost Baillyho, ten míč vyrazil pouze k nabíhajícímu Nemecovi, jenž v pádu přestřelil.

O minutu později už se hostující hráči radovali, Tiffert rozehrál rohový kop a balón si do brány srazil sám Bailly - 0:1. Gladbach se snažil ihned odpovědět, Reus se v pokutovém území dobře otočil a následnou střelou prověřil pozornost Trappa. V 68. minutě přistrčil Morávek do strany na Hlouška, ten centrem hledal střídajícího Lakiće, nejlepší střelec Laternu na balón jen těsně nedosáhl.

Za další dvě minuty přistrčil Lakić Morávkovi, ten hned z první vystřelil, ale mířil hodně mimo. V 79. minutě se do šance dostal Lakić, ale Bailly tentokrát svůj tým podržel. Minutu před koncem si domácí vypracovali ještě jednu šanci na vyrovnání, Abel si nepohlídal ofsajdovou linii, Hanke tak mohl z levé strany centrovat na nabíhajícího Reuse, ten ale v pádu nedokázal zamířit přesně. Lautern si tak připsal druhou výhru v řadě a udělal výrazný krok k záchraně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1....Borussia to ještě zamotá a nakonec se i udrží v bundeslize

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

davam 1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele