33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:0

I se sedmi změnami v sestavě, včetně loučícího se brankáře Hanse-Jörga Butta, dokázal FC Bayern v posledním domácím zápase před očekávaným finále LM zdolat rivala ze Stuttgartu. Hosté po brankách Gómeze a Müllera odjíždějí s prázdnou, postup do evropských pohárů jim ale už nikdo nevezme.

V třicetistupňových vedrech začala obě mužstva v poměrně ofenzivní náladě, a zatímco na straně domácí pálil kanonýr Gómez těsně nad branku, na opačném konci hřiště hlavičkoval zcela volný Niedermeier do břevna. VfB mělo v úvodu mírně navrch, což dokumentovala například i Hajnalova rána, s níž si poradil Butt, nicméně po hluché fázi zápasu přišlo vedení domácích. Ve dvaatřicáté minutě předvedl kapitální hrubku Maza, čehož využil Müller ke kličce Niedermeierovi a přihrávce na Gómeze, na nějž již zívala prázdná branka - 1:0.

Švábové se ovšem nedali a brzy jejich fanoušci měli hned třikrát kýžené slovo "Tor" na rtech. Po hlavičce Okazakiho zachránilo Butta podruhé břevno, dorážející Gentner poté místo do prázdné branky mířil taktéž hlavou mimo. Jak se proměňují šance, chtěl svým spoluhráčům předvést zanedlouho Ibišević, který již mířil mezi tři tyče, jenže našel svého mistra v Buttovi. A hosté málem litovali, do šaten jim mohl dát druhou branku Olić, zcela osamocen ale proti pozornému Ulreichovi neuspěl.

Po obrátce se o slovo hned hlásili hosté, kteří měli možnost využít několika mezer v soupeřově obraně. Ani Bayern, který v těchto minutách utkání hrál takřka výhradně na rychlé protiútoky, ovšem také nebyl ve finální fázi dostatečně důsledný a zvednout pomalu upadající úroveň utkání se nepodařilo ani střídajícím hvězdám Schweinsteigerovi a Robbenovi. Hosté se po vynikající první hodině hry se absolutně vytratili.

Otázkou do závěru utkání tak už byla pouze výše skóre. V poslední minutě základní hrací doby oslovil Müller na penaltě Robbena, proti jehož zakončení se ale fantasticky vytáhl Ulreich a dorážku Müllera z brankové čáry odklidil Sakai. Odchovanec Bayernu se ale přeci jen dočkal, ve druhé nastavené minutě se k němu dostal míč po ose Badstuber, Robben, Olić a v klidu zakončující Müller zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

butt v brane tip 2 - 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

unaveny Bayern to nezvladne a prehra 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je sice unavený, v Allianz Areně se ale body nerozdávají. 3:1 (Petersen, Muller, Ribéry)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Bayern

Reagovat
Bayernista18

2 : 1 a budeme rádi.(Bayern)

Reagovat
fabec1222

Jörga Butta čeká za Bayern proti VfB bundesligové loučení

Předpokládaná sestava: Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele