18. kolo
25.01.2014 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 4:0

Fotbalisté Norimberku dokázali po sedmnácti ligových kolech v novém ročníku bundesligy konečně zvítězit a připsali si první tříbodový zisk do tabulky, s konkurenčním Hoffenheimem neměli před vlastními fanoušky větší problémy. Soupeři nasázeli hned čtyři branky a spravedlivě je rozdělili do obou poločasů. V tabulce zatím zůstávají na sedmnáctém místě se čtrnácti body, TSG s osmnácti body na kontě kleslo na pozici třináctou.

Pro českého fanouška může být potěšitelné, že do duelu zasáhli všichni tři krajánci. Adam Hloušek nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas, novic Ondřej Petrák se dostal na hřiště v 55. minutě a Tomáš Pekhart přišel na trávník v 78. minutě. Domácí mohli jít do vedení už ve 2. minutě, ovšem Daniel Ginczek své sólo nedokázal zakončit a gólman Casteels mu na poslední chvíli doslova ukradl balón z kopačky.

Po necelých dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně Firmino, který zhruba z pětadvaceti metrů o pár decimetrů minul levou tyč. Norimberk se dostal do vedení v polovině úvodního dějství. Po odraženém balónu vypálil z hranice pokutového území Timothy Chandler, jeho nepříliš razantní pokus těsně před Casteelsem skočil a zapadl přesně k levé tyči. Po půl hodině hry měl na kopačce druhý gól Josip Drmič, jenže Casteels vyběhl včas a jeho a fantasticky svého soupeře odzbrojil.

Stejný hráč se nakonec prosadil pět minut před koncem prvního poločasu. Po centru do pokutového území byl nikým nehlídán a měl dostatek času na to, aby zamířil přesně na bližší tyč. Norimberk definitivně rozhodl o svém vítězství krátce po přestávce. Po kolmici za obranu převzal balón Ginczek a místo přihrávky na Drmiče volil zakončení, které v tuto chvíli bylo úspěšné.

Po hodině hry dokázali hosté ještě snížit, když se hlavou trefil obránce Süle, jenže kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Gólovou tečku za utkáním udělal Drmič dvacet minut před koncem a sám tak skóroval podruhé. Po dalším pasu do vápna elegantně zpracoval míč na prsa a i v pádu nakonec uklidil míč do dolního růžku, hosté se na žádný závěrečný tlak nezmohli a nedokázali tento debakl ani zmírnit.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, budnesliga.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele