31. kolo
27.04.2024 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Vlčí smečka z Wolfsburgu v početní převaze přežila pozdní penaltu a sama udeřila

Hráči Freiburgu nepotrestali ztrátu Frankfurtu v boji o šestou pohárovou příčku, když ve 31. kole Bundesligy padli s Wolfsburgem 1:2. Hosté dlouho prohrávali po vlastním gólu, nicméně díky vyloučení Kilianna Sildillii po hodině hry si Vlci vytvořili tlak, který vyústil ve vyrovnávací trefu Maximiliana Arnolda. Pak se sice opět připomněl bádenský celek, velkou příležitost v podobě pokutového kopu ovšem nevyužil, a tak mohl v 90. minutě rozhodnout Maxence Lacroix. Český křídelník Václav Černý se podruhé v řadě nedostal ani do zápasové nominace.

Nejlepším kanonýrem v dresu Wolfsburgu byl s přehledem Jonas Wind, ten však od konce listopadu prožíval velké střelecké trápení. Prolomit se mu ho povedlo až minulý víkend, kdy jediným gólem rozhodl zápas s Bochumí. Freiburg ještě stále bojoval o to, aby se s dlouholetým koučem Christianem Streichem rozloučil postupem do pohárové Evropy, jenže doma nevyhrál už šest ligových duelů v řadě.

K přerušení nepříznivé série na vlastním stadionu mohl bádenský celek nakročit již v páté minutě, kdy se do odraženého míče uvnitř vápna opřel Michael Gregoritsch. Rakouský útočník však dělovkou napálil pouze břevno a následná dorážka nůžkami v podání Rolanda Sallaie skončila vedle. Dobře postavená konstrukce branky zachránila hostujícího gólmana Koena Casteelse také v 17. minutě, když levá tyč zabránila vlastenci z hlavy Ridleho Bakua. Na vedoucí trefu si tak museli domácí počkat až do závěru úvodního dějství. Laxního bránění defenzivy Wolfsburgu využil Ricu Dóan, jehož přízemní centr si do vlastní sítě smolně srazil Sebastian Bornauw, který si připsal již druhý vlastní gól v letošním ročníku.

Trojité poločasové střídání kouče Ralpha Hassenhüttla dodalo Vlkům potřebný impuls a jejich výkon po změně stran snesl přísnější měřítko. Kvůli absenci kvality ve finální fázi však útočné snahy dlouho neznamenaly nebezpečí pro obranu domácích. Tu v 64. minutě oslabil defenzivní univerzál Sildillia, jenž byl za svůj nevybíravý zákrok vyloučen. Početní převaha hostujícího mančaftu vyústila ve vyrovnání v závěrečné desetiminutovce. V jejím úvodu totiž z přímého kopu nádherně vymetl pravou šibenici branky nehybného Noaha Atubolua kapitán Arnold. Breisgauští Brazilci si mohli vzít vedení zpět po pár minutách, když hlavní rozhodčí nařídil po rozporuplném faulu Casteelse penaltu. K exekuci se postavil Sallai, kterému ovšem při zakončení podjela stojná noha a míč skončil vysoko nad. Strhujícímu závěru na Europa-Park Stadion pak nasadil korunu Lacroix. Ten jakožto stoper napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a pumelicí do horního rohu rozhodl o triumfu Vlků.

Dlouhé čekání Freiburgu na domácí výhru se tak porážkou prodloužilo. V příštím kole se představí 4. května v Kolíně nad Rýnem, Wolfsburg přivítá tentýž den Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele