6. kolo
22.09.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Werder Brémy 2:1

Je jasné, že Darmstadt si po šestém kole zase o něco polepší, neboť na domácím stadionu těsně přehrál Werder Brémy, který tak po Ingolstadtu prohrál i s druhým ligovým novicem.

Svěřenci Dirka Schustera zahrozili poprvé v 11. minutě, kdy po přímém kopu Rausche hlavičkoval jen těsně vedle Jan Rosenthal. Za tři minuty měl solidní příležitost Sandro Wagner, jenže ani on brankáře Wiedwalda nepřekonal. Skripnikův tým v této části utkání vskutku tahal za kratší konec, jelikož v úvodních osmnácti minutách se pořádně nedostal na dostřel Matheniovy brány.

Jenže pak naplno udeřil. A velký podíl na tom měl Theodor Gebre Selassie, neboť právě jeho centr zužitkoval zapomenutý Aron Jóhannsson - 1:0. Jen o chviličku později mohly jít Brémy do dvoubrankového trháku. Mathenia vyrobil velikánskou hrubku, ale svého brankáře na čáře zastoupil György Garics.

Důležitý zásah jednatřicetiletého obránce znamenal, že domácí mohli o osm minut později vyrovnat. Vyběhnuvší Wiedwald nepochopitelně v šestnáctce sestřelil Rosenthala a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Wagner - 1:1. Ještě před pauzou potom faulovaný hráč trefil vnější tyč, ale na další změnu skóre se muselo počkat až do závěru druhého poločasu.

V jeho dvaapadesáté minutě mohl přidat druhou přesnou trefu Jóhannsson, ale balon neměl patřičnou razanci. Hned potom došlo k vcelku kuriózní situaci. Zranění rozhodčího Guida Winkmanna se ale ukázalo býti natolik lehkým, že zvládl pokračovat ve svém dosavadním výkonu. Po hodině hry to hlavou zkusil Anthony Ujah, jenže k ničemu to nevedlo, stejně jako o devět minut později střela Marcela Hellera z bezprostřední blízkosti.

Z hlediska výsledku nejpodstatnější moment se odehrál v 84. minutě. Heller na pravé straně obešel Felixe Wiedwalda a nacentroval téměř před prázdnou branku, kde stál Sandro Wagner, aby se po přesné hlavičce mohl stát hrdinou večera - 2:1.

V 88. minutě ještě rozhodčí potrestal rozmíšku mezi Finem Bartelsem a Júniorem Díazem žlutou kartou pro oba zúčastněné, jenže pro hráče Werderu to byla už druhá, takže musel do šatny. Darmstadt tedy mohl zbývající minutky dohrát už v poklidu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele