19. kolo
30.01.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 2:1

Vrchol sobotního programu mezi Stuttgartem a Hamburkem nabídl velice zajímavou podívanou a s dramatickou koncovkou. V utkání s množstvím gólových příležitostí šli do vedení domácí zásluhou Daniela Didaviho, zanedlouho na něj však odpověděl Artjoms Rudnevs. Definitivní slovo měli nicméně opět Schwaben a konkrétně Artem Kravec, jenž do třetice hlavou rozhodl.

Už úvodní minuty naznačovaly, že pokud jste si jako program na sobotní večer vybrali sledování tohoto duelu, nudit se nebudete. První závar před Adlerem měl na svědomí Didavi, po jehož centru na zadní tyči zakončoval Gentner, brankář Rothosen ale společně se svými obránci dokázal celou situaci ustát. Na druhé straně za chvíli zvonilo břevno, to když po perfektním centru Matthiase Ostrzolka zakončoval Pierre-Michel Lasogga.

Ve zbytku prvního poločasu se do ohrožení soupeřovy brány dostával více Stuttgart a aktivní byl především Daniel Didavi. Místní odchovanec sám nevyužil dobrou střeleckou možnost, zanedlouho pak připravil stoprocentní pozici pro Christiana Gentnera, jenomže ten minul. Mezi tři tyče se později nevešlo ani zakončení Filipa Kostiće.

Svěřenci Jürgena Kramneho pokračovali v dobrém výkonu i po přestávce. Krátce po příchodu z kabin si vytvořili hned několik tutovek. Timo Werner nejprve neuspěl při souboji tváří v tvář proti René Adlerovi, několik vteřin nato zase propadl centr Diého ke Kostićovi, po jehož pobídce balón do odkryté brány přes houšť těl neprotlačil Kevin Großkreutz a dorážku Ruppovi zneškodnil Adler.

Skóre se měnilo až za dvacet minut. Centr Filipa Kostiće od rohového praporku se snesl na hlavu Didaviho a přes maximální snahu Adlera s Huntem míč překročil brankovou čáru a domácí se tak mohli radovat ze zaslouženého vedení. Netrvalo to ovšem ani deset minut a bylo vyrovnáno. Další vynikající centr Ostrzolka si našel Artjoms Rudnevs a po chvilce pobytu na hřišti zblízka překonal Przemysława Tytońe.

Střídání se nicméně vyplatilo i domácímu kouči. Artem Kravec se v 80. minutě pouze zastřeloval, když jeho pokus zpoza vápna Adler konečky prstů vyškrábl na roh. Rozhodující moment nastal až dvě minuty před koncem. Další čerstvý hráč na trávníku, Alexandru Maxim, oslovil přesným pasem volného Kravece a ten jak jinak než hlavou rozjásal zaplněnou Mercedes-Benz Arenu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Předehrávku zvládl book na 1. Jak si poradí s ostatními zápasy?? Zde např jdu proti nim- velmi často se to nevyplácí. Přesto tip 0-2- na lupen raději nedám .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

ARTJOMS RUDNEVS KONEČNE GÓL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele