2. kolo
10.09.2016 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 3:1

Bayer Leverkusen podle očekávání porazil Hamburk. A Bundesliga se učí nové jméno. Fin Joel Pohjanpalo přišel, viděl a nasázel hattrick. Spolu s Robertem Lewandowskim tak po dvou odehraných kolech vévodí se čtyřmi zásahy tabulce střelců.

O první pokusy se postaraly Admir Mehmedi na jedné a Filip Kostić a Michael Gregoritsch na druhé straně. Pak se střelci na dlouhé minuty odmlčeli. Teprve osm minut před vypršením normální hrací doby prvního poločasu hlavičkoval po centru Calhanogla z přímého kopu rovnou do rukavic Adlera švýcarský útočník s makedonskými předky Admir Mehmedi.

Následně pobídnul parádním passem Kostić spoluhráče Nicolaie Müllera, nicméně ten Bernda Lena, jenž prodloužil smlouvu do roku 2020, nedokázal překonat. Před pauzou to ještě zkoušel Wendell z přímého kopu, ale těsně minul. Po změně stran byli domácí aktivnější. Zkoušel to Kampl i Calhanoglu. Avšak udeřilo na druhém konci hřiště.

Gregoritsch v 58. minutě vyslal do brejku Bobbyho Wooda, který teprve ve čtvrtek přiletěl z reprezentačního srazu v USA. Přihrávka zdála se býti delší, než by bývalo bylo zapotřebí. Leno vyběhnul, ale míč nepochopitelně minul, takže pro třiadvacetiletého Američana nebylo zase a tak obtížné trefit z hranice pokutového území prázdnou bránu - 0:1.

Die Werkself obdržený gól nastartoval k ještě větší aktivitě. Nejdříve to zkoušel Benjamin Henrichs, a poté trefil z pěti metrů Chicharito tyč. V 72. minutě přišel na hřiště místo Mehmediho zmíněný Joel Pohjanpalo a za sedm minut se radoval z vyrovnávacího gólu. Kamplova ulička do vápna byla ukázková. Míč si převzal Julian Brandt, přeloboval Adlera a finský mladík doklepával hlavou do prázdné - 1:1.

Další trefa borce ze Skandinávie přišla na pořad odpoledne v první minutě nastaveného času. Henrichs ustál nebezpečný skluz na levém křídle, načež si všimnul spoluhráče ve vápně a ten trefil skákavý balon z voleje naprosto ukázkově - 2:1. A aby toho nebylo málo, přidal odchovanec HJK Helsinki ještě jeden gól.

Ve čtvrté minutě nastaveného času s naprostým přehledem a ve stylu zkušených mazáků zakončil rychlý brejk farmaceutického celku, přičemž finální přihrávku mu naservíroval po zranění se navrátivší Mexikán Javier Hernández - 3:1. Příště na Leverkusen čeká Eintracht Frankfurt, kdežto HSV se pokusí vyzrát na RB Lipsko, které překvapivě porazilo Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
noustres

Joel přišel třikrát prásk a hotovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele