27. kolo
30.03.2019 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Norimberk slaví třetí výhru v sezóně, doma porazil Augsburg

Fotbalisté Norimberku potřetí v aktuálním ročníku Bundesligy zvítězili a odpoutali se od posledního místa tabulky. Augsburg naopak nenavázal na úspěchy předchozích týdnů a neodvrátil záchranářské starosti.

Přitom skóre mohli hosté otevřít už ve druhé minutě, kdy Gregoritsch z přímáku jen těsně přestřelil. Hrozili ale i domácí. Ve 12. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Ewerton, proti kterému musel zasahovat jeden z obránců. To jako by hráče Norimberku nakoplo a najednou si začali vytvářet jednu šanci za druhou. Mühl však z dobré pozice pálil mimo, Kerk posléze hlavičkoval jen do místa, kde stál připravený gólman Kobel. Jeho protějšek Christian Mathenia se první práce dočkal ve 29. minutě, kdy se odražený míč dostal k Philippu Maxovi, jehož ránu z voleje ještě tečoval obránce a domácí brankář musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Druhá půle začala stejně jako ta první - šancí Michaela Gregoritsche, kterou ale dokázal zablokovat domácí obránce. O chvíli později, konkrétně v 52. minutě, už se ale skóre měnilo. A radost to udělalo domácím fanouškům. Sebastian Kerk z volného kopu poslal míč do vápna, kde si jej našel nikým nehlídaný Mikael Ishak a zblízka propálil Kobela.

Hosté znervózněli. Vyrovnat mohl v 61. minutě Baier, který vypálil z velké dálky a Matheniovi nadělal hodně starostí, gólman Norimberku však zvládl míč vyrazit. O šest minut později už zvedal ruce nad hlavu Gregoritsch, jeho branka však kvůli ofsajdu uznána nebyla. Stejně dopadla i situace na druhé straně o deset minut později, kdy se radoval domácí Bauer, ani jeho trefa však skóre nezměnila, protože na cestě do brány ještě zasáhla v ofsajdu stojícího Kuboa. V 87. minutě měli hosté další velkou šanci. Gregoritsch si naběhl na centr do vápna, kde však odhlavičkovat nezvládl. U rozhodčího ještě reklamoval faul, avšak penalty se nedočkal.

Závěr už opanovali domácí. Do samostatného úniku se dostal Matheus Pereira, který si tváří v tvář Kobelovi poradil a potvrdil veledůležitou výhru pro Norimberk. Hosté ještě v závěru zkusili svého soupeře zatlačit na jeho polovině, výsledkem však byl jen další rychlý protiútok Norimberku zakončený gólem Eduarda Löwena.

Domácí tak o něco přiživili své i tak mizivé naděje na záchranu, Augsburg naopak nevyužil možnost se od sestupového pásma vzdálit.

Autor: Vojtěch Gargulák / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasím s bookmakery i s tipem EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Host asi neměl na uplateček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele