14. kolo
07.12.2019 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gladbach opanoval šlágr, hrdinou se stal obránce Bensebaini

Šlágr kola skončil dramatickou koncovkou a ze tří bodů se radovala domácí Borussia Mönchengladbach i přesto, že v utkání prohrávala. Jako první se totiž prosadil Ivan Perišić, ale na jeho gól odpověděl dvěma trefami netradiční střelec Rami Bensebaini.

Situace na čele se nemění, Borussia Mönchengladbach je stále na první místě s bodovým odstupem od druhého Lipska. Postarala se o to jeho dnešní výhra, i když to dlouho nevypadalo růžově. Jako první se totiž krátce po změně stran prosadil Chorvat Ivan Perišić a Bayern začal věřit ve výhru. Jenže po hodině hry srovnal Rami Bensebaini, který dokonal perfektní obrat ještě v samém nastavení po proměněné penaltě. Gladbach chválí nového hrdinu, Bayern se opět propadá tabulkou až na současné sedmé místo.

Přitom Bayern začal aktivněji a domácí v prvních minutách moc nevěděli, kam dřív skočit. Po centru z levé strany zakončoval Tolisso, jeho ránu ještě chtěl sklepnout Müller, míč ale skončil těsně vedle. Do šance se pak dostal i obávaný kanonýr Ligy mistrů Robert Lewandowski, který zakončoval z první přihrávku po rychlém ataku. Ani tato střela se ale mezi tři tyče nevešla a zamířila o pár centimetrů vedle.

V 16. minutě udělal útok Bayernu ze soupeřových obránců opět solné sloupy a znovu se do šance dostal nabíhající Robert Lewandowski. Zkušený veterán zakončoval nacvičený signál obloučkem nad branku a kdyby měl více štěstí, tak se brankář Yann Sommer za míčem jen bezradně ohlíží. Zkušený brankář se ve 27. minutě stal hrdinou, protože ránu Kimmicha, kterou trochu nečekaně propustil, stihl znovu zastavit těsně před tím, než míč úplně překročil čáru.

Bavorský celek se prezentoval velmi silným útokem, kterému však zoufale chyběla přesnost a produktivita. Domácí naopak zůstávali daleko za očekáváním a brankář Neuer v podstatě neměl práci. Ještě veseleji mohlo v kádru Bayernu být v minutě 49., kdy Müller sklepl míč na Ivana Perišiće a chorvatské křídlo střelou z otočky prostřelilo brankáře Sommera - 1:0.

Jenže vedení Bayernu dlouho nevydrželo a opět se prokázala jeho slabší obrana. Na rohový kop Hofmanna si naskočil obránce Rami Bensebaini a přesnou hlavičkou překonal brankáře Neuera!

Náhle dostalo utkání nový náboj a Borussia pochopila, jak na Bayern. S končícím utkáním se pak domácí dostávali stále častěji k ohrožení branky.

V 80. minutě zakončoval zprava Stindl a mířil na zadní tyč. Tam se o sklepnutí snažil Embolo, kterému však chyběl krok! Když už se zdálo, že se body budou dělit, Javi Martínez skočil ve vápně pod nohy Thuramovi a sudí bez rozmýšlení pískal penaltu. Martíneze navíc po druhé žluté vyloučil. Odpovědnost na sebe vzal dnes již jednou úspěšný střelec Bensebaini a ukázal, že mu to jde i z penalty - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Opět to bukwice z tipsportu vidí na výhru Bajernu o3 a více golu. Ukáže se , jestli v minulém kole hráli divadlo.

Reagovat
Heresy

0:4

Reagovat
Rich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kurva pojdme!!! 0 : 3 Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DidusIneptus

2:0

Reagovat
johnn

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofa máme herní krizi a Flick...bohužel, není správná volba...je mi to líto

Reagovat
Rich

Já si stále myslím, že Flick je stále ideální volba. Dal bych mu šanci ještě. Bayern má silný útok, ale obrana je v ruinách, navíc se Boateng zranil ke všemu... Nevím, ale dal bych šanci Maiovi v dalších zápasech, Martinez je tragický prostě...

Reagovat
smazaný uživatel

Po 14tich odohraných kolách sa zdá, že to prvé miesto Mönchengladbachu v bundesligovej tabuľke asi nebude len taká dočasná a krátkodobá náhoda ako tu viacerí miestni "odborníci" predpovedali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele