21. kolo
07.02.2020 20:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Frankfurt doma rozcupoval Augsburg

Úvodní duel 21. kola Bundesligy obstaraly celky Eintracht Frankfurt a Augsburgu. Ačkoliv se oba týmy nachází ve středu tabulky s podobným počtem bodů, o vyrovnané utkání se v žádném případě nejednalo, neboť domácí svého soka přejeli na plné čáře a nadělili mu potupného bůra.

Do první šance zápasu se dostali hráči bavorského klubu. V 9. minutě se Vargas dostal ke střele po křižné přihrávce do vápna a Trapp měl co dělat, aby svou levou nohou nebezpečný pokus zneškodnil. Po půlhodině hry odcentroval z levé strany N'Dicka a Chandler razantní hlavičkou prověřil Koubkovu pozornost.

Ve 37. minutě se domácí prosadili poprvé. Kohr vyslal průnikovou přihrávkou do šance opět Chandlera a ten tvrdou ranou pod břevno nedal českému gólmanovi ve službách Augsburgu šanci zakročit - 1:0.

O tři minuty později se o vyrovnání po individuální akci pokusil Niederlachner, z úhlu ovšem Trappa překonat nedokázal. O půli tak trval stav 1:0 pro Eintracht.

Ve 48. minutě domácí zahrávali rohový kop po dobré střele Kohra a ještě lepším zákroku Koubka. Kostić nacentroval na přední tyč, kam si naběhl Chandler a hlavičkou putující o břevno do branky podruhé se zapsal mezi střelce utkání - 2:0. V 56. minutě už byl rozdíl mezi oběma celky třígólový. Kostić si naběhl na kolmici, poslal načechraný míč na hlavu Silvy, jenž se v podobných situacích moc často nemýlí - 3:0.

Poté se tempo zápasu uklidnilo. Další vzrušení přišlo až v závěru, kdy nejprve v 86. minutě zabránil snížení ze strany Augsburgu na brankové čáře zasahující Chandler. Tři minuty poté Touré poslal na druhé straně další centr do vápna hostí, míč propadl až na vzdálenější tyč ke Kostićovi, který si jej zpracoval a poslal bez problémů do sítě - 4:0. A aby toho nebylo málo, stopeři Augsburgu udělali obrovskou chybu při následné rozehrávce, míč ukořistil Rode a přihrál ho před bránu Paciênciovi, ten si jej špatně zpracoval a nabídl tak jednoduché zakončení Kostićovi nabíhajícímu hned za ním - 5:0. Eintracht tak dokonal potupnou porážku Augsburgu.

Po této bitvě Frankfurt přeskočil svého soupeře a nachází se na devátém místě tabulky. Augsburg klesl na jedenáctou příčku.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele