8. kolo
19.10.2019 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern opět ztratil, tentokrát pouze remizoval na hřišti Augsburgu

Augsburg v 8. kole Bundesligy na svém hřišti přivítal nejslavnější z bavorských klubů, Bayern Mnichov. Po překvapivém vyrovnání v samotném závěru se domácí mohou radovat ze zisku nečekaného bodu, zatímco pro Bayern druhá bodová ztráta v řadě znamená další komplikace.

Fotbalisté Augsburgu vstoupili do zápasu naprosto famózně, neboť se jim podařilo hned v 1. minutě dostat do vedení. Khedira sklepl centrovaný míč na Richtera a ten z bezprostřední blízkosti překonal Neuera - 1:0.

Bayern nečekal na vyrovnání dlouho. Těsně před dovršením úvodní patnáctiminutovky Gnabry poslal vysoký míč do vápna přímo na hlavu Lewandowského, který se v podobných situacích mýlí málokdy - 1:1.

Ve 39. minutě Gnabry po centru Alaby s voleje trefil tyč branky Augsburgu. Následně se do dvojité šance dostal Thiago, ani on však nebyl úspěšný. Těsně před odchodem do šaten se mohl podruhé v zápase prosadit Richter, tentokrát si ale na Neuera nepřišel. První poločas tak skončil plichtou 1:1.

Úvod druhé půle patřil favoritovi z Mnichova. Ve 49. minutě Gnabry převzal u pravé postranní čáry přihrávku od Coutinha, navedl si míč přes obránce na střed a obstřelem levou nohou rozvlnil síť za zadní tyčí - 1:2.

Po hodině hry se Gnabry dostal do další šance, avšak v tomto případě se skvělým zákrokem zaskvěl Koubek. Totéž se mu podařilo i v 79. minutě při obrovské gólové příležitosti Comana. V závěru zápasu Augsburg stupňoval svou snahu o vyrovnání. V 89. minutě Max vyzkoušel Neuerovu pozornost střelou z dálky a při následné dorážce Finnbogason trestuhodně promáchl.

Pak ale přišla první nastavená minuta utkání a s ní i naprostý šok. Střídající Córdova se vpravo prosadil přes Hérnandeze a prudkým přízemním centrem vybídl ke skórování Finnbogasona, jenž měl před prázdnou bránou lehkou úlohu - 2:2.

Augsburg získal překvapivý a důležitý bod, který by mu měl dodat velkou dávku sebevědomí do dalších kol. Pokud se však bude chtít vzdálit od sestupových vod, musí začít bodovat pravidelně. Bayern nemůže být s dalším zápasem bez výhry spokojený. Na dosah čela tabulky se drží jen díky tomu, že i jeho rivalové mají problém s udržením výkonnosti.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 5

Reagovat
Heresy

1:3

Reagovat
DidusIneptus

2:1

Reagovat
kattos

Koubek si pěkně napravil renome

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele