29. kolo
31.05.2020 18:00 CET
1 : 6
(0:0)

Reportáž

Dortmund veze vysokou výhru z Paderbornu a pojišťuje si druhé místo

Dortmund vyhrál na půdě Paderbornu vysoko 6:1 a drží si naskok čtyř bodů na třetí Leverkusen. Všech sedm gólů padlo až ve druhé půli.

Borussia byla jasným favoritem zápasu na půdě posledního Paderbornu a podle očekávání zvítězila jasně, 6:1. Paderborn je tedy i nadále s devatenácti body poslední a alespoň na baráž ztrácí osm bodů.

Dortmund je po zaváhání s Bayernem sedm bodů za ním, na druhém místě. V rozmezí pěti bodů za Dortmundem jsou však hned tři týmy - Mönchengladbach, Leverkusen a Lipsko. V prvním poločase diktoval Dortmund tempo hry, gól jsme však neviděli. V 17. minutě přestřelil Thorgan Hazard, ve 28. minutě zase střílel pouze těsně vedle Guerreiro.

Pytel s góly se rozsypal až ve druhé půli. V 54. minutě srazil střílený centr Cana brankář domácích Zingerle přímo k Hazardovi, kterému už nedělalo problém míč doklepnout do prázdné brány.

O tři minuty později se gólově prosadil další tahoun Borussie Jadon Sancho, který doklepl do prázdné brány přihrávku po bravurní individuální akci Brandta.

V 71. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou hostující Can a sudí Siebert bez váhání nařídil pokutový kop pro Paderborn, který vzápětí proměnil Hünemeier.

Ani to však favorita nerozhodilo, už v 74. minutě byl rozdíl ve skóre znovu dvougólový, když si Sancho míč šikovně přehodil na levou nohu a střílel ke vzdálenější tyči.

V 85. minutě se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území Schmelzer, který naznačil střelu, ale následně nahrál Hakimimu, který střílel po zemi do rohu - 1:4.

V závěru zápasu už hráči Paderbornu absolutně rezignovali a Dortmund si ze zápasu udělal exhibici. V 89. minutě se trefil z hranice malého vápna Schmelzer a v první minutě nastavení druhé půle zatloukl poslední, šestý hřebík do rakve Paderbornu Sancho, který po líbivé individuální akci zkompletoval svůj hattrick.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
adam77

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele