31. kolo
25.04.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Amadou Haïdara (© AFP)

Lipsko vyhrálo nad oslabeným Stuttgartem 2:0

Lipsko vyhrálo nad Stuttgartem 2:0. Hosté hráli o 14. minuty v deseti po vyloučení Ahamady, domácí dali oba góly ve druhém poločase.

Lipsko je po jednatřiceti odehraných kolech se čtyřiašedesáti body druhé a na vedoucí Bayern ztrácí tři kola před koncem soutěže sedm bodů, s největší pravděpodobností tedy letos německý titul nezíská. Stuttgart je s devětatřiceti body desátý a už má jistotu udržení mezi německou elitou.

Hned v úvodu zápasu se prezentoval surovým zákrokem hostující Ahamady, jehož prohřešek ocenil sudí Aytekin po zhlédnutí videa červenou kartou ve 14. minutě. Během prvního poločasu se Lipsku skórovat nepodařilo, když dvě tutovky spálil Nkunku.

Hned po změně stran už se však skóre zápasu měnilo. Ve 46. minutě centroval z pravé strany domácí Olmo a a uvnitř pokutového území hostů se k zakončení hlavou dostal Haidara, který vstřelil první gól zápasu.

V 52. minutě se Haidara dostal do další šance, tentokrát však míč napálil přímo do dobře postaveného Kobela. V 63. minutě podržel Stuttgart znovu brankář Kobel, který si poradil s nepříjemnou střelou Angeliňa i následnou dorážkou Olma.

V 66. minutě fauloval hostující Mavropanos ve vlastním pokutovém území Forsberga a sudí Aytekin nařídil pro Lipsko pokutový kop, který vzápětí chladnokrevně proměnil sám faulovaný Forsberg. V 74. minutě ještě spálil obrovskou šanci Sörloth, který netrefil prázdnou bránu a to byla poslední větší šance zápasu, kterou jsme viděli. Všechny tři body tak zůstávají v Lipsku.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele